4 Απρ 2016

Τα δάκρυα των Ναπολιτάνων, η εφήμερη καταδίωξη της Γιούβε και ένα πρωτάθλημα που έρχεται στο Τορίνο

Με ένα ωραίο άρθρο η Gazzetta dello Sport εξηγεί γιατί η αντίδραση του Ιγκουαΐν στο Ούντινε είναι η... παραίτηση της Νάπολι από την μάχη του τίτλου.

Το άρθρο έχει τίτλο «Νάπολι, αντίο scudetto. Η αποβολή του Ιγκουαΐν και τα δάκρυα είναι η εικόνα της παράδοσης της Νάπολι» και εξηγεί στη συνέχεια γιατί οι παρτενοπέι έχασαν, αν και απομένουν επτά αγωνιστικές, τον πόλεμο νεύρων με την Γιουβέντους.

Ακολουθεί το κείμενο.

Ο ανεξέλεγκτος θυμός, τα χέρια στο στήθος του διαιτητή Ιράτι, τα δάκρυα. Η εικόνα της παράδοσης της Νάπολι στη μάχη του scudetto περικλείεται στην έκρηξη του ηγέτη της, Γκονζάλο Ιγκουαΐν, ένα 15λεπτο πριν το τέλος του αγώνα στο Φρίουλι. Μία αποβολή (1.149 μέρες μετά την τελευταία) απόρροια του λανθασμένου εκνευρισμού των τελευταίων εβδομάδων, της αγωνιώδους, μα εφήμερης, καταδίωξης της Γιουβέντους, της αίσθησης του να παλεύεις κόντρα στον άνεμο. Επειδή, εκ των υστέρων, το να πιστεύεις ότι μπορείς να παλέψεις κόντρα σε μια ομάδα που έχει 20 νίκες στις τελευταίες 21 αγωνιστικές, μοιάζει πραγματικά με mission impossible.

Το είπε ο Μαουρίτσιο Σάρι το Σάββατο: «Είναι η 6η φορά που παίζουμε μετά την Γιούβε, με το βάρος στο κεφάλι μας της νίκης τους». Και στο τέλος, αυτό το βάρος λύγισε τη Νάπολι. Αναπόφευκτο, για μια ομάδα μη συνηθισμένη να μάχεται για συγκεκριμένους στόχους και αναγκασμένη πάντα να νικάει όχι τόσο για να πιάσει την πρωτοπόρο, όσο για να κρατήσει θεωρητικά ανοιχτό το πρωτάθλημα.

Μετά το μεταξύ τους ντέρμπι και την ήττα στο Τορίνο, αποτέλεσμα που έφερε τους μπιανκονέρι στην κορυφή, οι παρτενοπέι άρχισαν σιγά-σιγά να φθείρονται: Από το πρόγραμμα και από τον οδοστρωτήρα του Αλέγκρι. Πέντε χαμένοι βαθμοί σε έξι αγώνες και αντίο στα όνειρα για δόξα...

Το άσχημο πάντως, αν είναι δυνατόν, είναι ότι το δύσκολο για τη Νάπολι έρχεται τώρα. Η αρνητική ψυχολογία λόγω του τέλους του ονείρου, σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη τιμωρία του Ιγκουαΐν για τουλάχιστον δύο αγωνιστικές, μπορεί να κοστίσει ακριβά.

Στις προσεχείς τέσσερις αγωνιστικές, η ομάδα του Σάρι θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας πρώτα την Ιντερ και μετά την Ρόμα. Οι τζαλορόσι είναι ήδη στο -4, είναι επομένως η στιγμή που δεν πρέπει να χάσεις το μυαλό σου. Η εικόνα όμως του Ιγκουαΐν που βγαίνει με δάκρυα στο Φρίουλι, ενώ τον συγκρατούν οι συμπαίκτες του, δεν προκαλεί αισιοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου