25 Απρ 2016

Η ομάδα που ξέρει να σηκώνεται όταν τη συναντούν τα δύσκολα…

Σκουντέτο και Γιουβέντους είναι συνώνυμες έννοιες. Αισίως φτάνουμε τα 34. Μόνοι μας, εναντίον όλης της Ιταλίας.

Το σαδιστικό πέρασμα από το Φιρέντσε είναι το κερασάκι στην τούρτα. Οι βιόλα θέλησαν να μας κόψουν τους πανηγυρισμούς για το πρωτάθλημα και να τους τρενάρουν. Ισοφάρισαν και καπάκι δέχτηκαν γκολ. Κερδίζουν πέναλτι και το αποκρούει ο αρχηγός. Τελικό σκορ 1-2. Σαδισμός...

Το πρωτάθλημα φτάνει στο φινάλε του και η εντυπωσιακή και άτρωτη Γιούβε σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Τη Δευτέρα το μεσημέρι στη Νάπολι ενδέχεται να βγει ο φετινός πρωταθλητής. Τα χρώματά του θα είναι το άσπρο και το μαύρο.

Και η τιμημένη φανέλα μας, εκτός από τα τρία αστέρια, θα έχει και του χρόνου την ιταλική σημαία. Είναι η ένδειξη του πρωταθλητή. Είναι το σύμβολο που δικαιωματικά έχει κατακτήσει για πέντε συνεχόμενες σεζόν η Γιουβέντους.

Η μισή Ιταλία στεναχωριέται. Η άλλη μισή είναι περήφανη και χαίρεται. Εξαρτάται με ποια πλευρά έχεις επιλέξει να είσαι. Εμείς έχουμε επιλέξει να είμαστε με μια ομάδα που ξέρει να κατακτά πρωταθλήματα αλλά κυρίως που ξέρει να σηκώνεται όρθια όταν την βρουν τα δύσκολα.

Δέκα χρονιά μετά τη φαρσοκωμωδία που κάποιοι ονόμασαν Calciopoli, η Γιούβε έχει κατακτήσει τα μισά πρωταθλήματα. Προσπάθησαν να τη χτυπήσουν με την ελπίδα να τη λυγίσουν.

Σήμερα, έχοντας τα μισά από τα σκουντέτι που παίχτηκαν μέσα στο γήπεδο, είμαστε καθισμένοι και πάλι στο θρόνο μας και τους κοιτάμε όλους από ψηλά. Αυτή είναι η μοίρα τους, αυτή  είναι η μοίρα μας. Είπαμε, εξαρτάται ποια πλευρά διαλέγεις…

Forza Juve!

Famiglia Bianconera


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου