29 Απρ 2016

Ο Μότζι μιλάει για την πρόταση του Μπερλουσκόνι και τον ύποπτο ρόλο του Γκαλιάνι

Ο Λουτσιάνο Μότζι είχε πει και στο παρελθόν ότι ο Αντριάνο Γκαλιάνι είχε περίεργο ρόλο στο Calciopoli και το επανέλαβε.

Ο πρώην γενικός διευθυντής της Γιουβέντους έχει πει, σε διάφορες δηλώσεις του πριν χρόνια, ότι ο Γκαλιάνι φοβόταν για τη θέση του επειδή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε κάνει πρόταση στον Μότζι, με αποτέλεσμα να παίξει έναν ύποπτο ρόλο στο να ξεσπάσει το Calciopoli. Τώρα, σε νέες δηλώσεις του, ο Lucky Luciano επανήλθε σε αυτό το θέμα.

«Μια μέρα ο Μπερλουσκόνι με κάλεσε σε συνάντηση. Πήγα και πρώτα από όλα μου είπε ότι υπήρχαν κάποιες καταγεγραμμένες συνομιλίες, οι οποίες όμως δεν θα μπορούσαν να σταθούν ποινικά σε κανένα δικαστήριο. Ηταν συνομιλίες δικές μου, του Γκαλιάνι, του Καράρο, κάποιων άλλων από την ομοσπονδία. Ο Μπερλουσκόνι μου έκανε πρόταση για να πάω στη Μίλαν αλλά ο Γκαλιάνι δεν το ήθελε με τίποτα αυτό και βοήθησε κι αυτός στο να ξεσπάσει το Calciopoli... Η αλήθεια είναι μία: Οταν ήμουν στη Γιούβε, ποτέ δεν πήραμε περισσότερα από δύο σερί πρωταθλήματα. Επίσης, από το 2000 ως το 2004 πήραν πρωτάθλημα η Λάτσιο, η Ρόμα και η Μίλαν. Η Λάτσιο το πήρε επειδή ο Κολίνα στην Περούτζια περίμενε 74 ολόκληρα λεπτά για να συνεχίσει το μαρς. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ... Η Ρόμα πήρε το πρωτάθλημα χάρη και στην παράνομη συμμετοχή του Νακάτα. Μας ανάγκασαν να χάσουμε πρωταθλήματα με παράνομους τρόπους» είπε αρχικά ο Μότζι και στη συνέχεια επανήλθε στο ματς της Περούτζια και τον Πιερλουίτζι Κολίνα, ο οποίος ήταν και είναι πολύ καλό φίλος με τον Γκαλιάνι...

«Ας επιστρέψουμε στην απώλεια του πρωταθλήματος στην Περούτζια, με διαιτητή τον Κολίνα. Ο οποίος Κολίνα, όπως ακούσαμε σε συνομιλίες χρόνια μετά, μιλούσε με τον Γκαλιάνι και του έλεγε: "Θα έρθω τα μεσάνυχτα και θα μπω από την πίσω πόρτα για να μην με δει κανείς". Αν δεν νικούσε η Μίλαν τότε, δεν ήθελαν με τίποτα να νικάει η Γιουβέντους. Αυτή είναι η αλήθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου