27 Απρ 2016

Ο ιστορικός αρχηγός της Γιούβε αναλύει τη φετινή μεγάλη επιτυχία

Ηταν αναμενόμενο ότι θα έκανε και ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο δηλώσεις για το ιστορικό 5ο συνεχόμενο πρωτάθλημα της Γιουβέντους.

«Αυτό που έκανε η Γιουβέντους είναι απίστευτο. Χρειάζονται δυνατές αξίες και είναι πολύ σημαντικό το να σκέφτεσαι πάντα τον στόχο της ομάδας. Οταν φτάνεις σε ένα στόχο, η ένταση πέφτει λίγο. Για να παραμείνεις συγκεντρωμένος ως το τέλος χρειάζεται σοβαρότητα, διαύγεια, δεν είναι εύκολο. Είναι δύσκολο να επιλέξω μόνο ένα βασικό συστατικό της επιτυχίας, σίγουρα πάντως η διοίκηση παίζει καθοριστικό ρόλο» τόνισε αρχικά ο ιστορικός αρχηγός στο σχόλιο του για τη συνέχεια της κυριαρχίας των μπιανκονέρι και ακολούθως τόνισε ότι δεν τον εξέπληξε το γεγονός ότι το scudetto παραμένει στο Τορίνο.

«Η αρχή ήταν δύσκολη γιατί έφυγαν οι Πίρλο, Βιντάλ, Τέβες, ήταν φυσιολογικό αυτές οι αποχωρήσεις να παίξουν τον ρόλο τους αφού οι νέοι πάντα χρειάζονται τον χρόνο τους για να προσαρμοστούν. Δεν με εξέπληξε πάντως το να βλέπω την Γιουβέντους να επιστρέφει στην κορυφή γιατί η διοίκηση είναι δυνατή ενώ το γκρουπ είναι σωστά χτισμένο, με ποδοσφαιριστές που είναι μαζί για πολύ καιρό, όπως οι Μπουφόν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Μπαρτσάλι, Μαρκίσιο. Ποδοσφαιριστές που ξέρουν τι σημαίνει να παίζεις στη Γιουβέντους».

Κάπου εκεί, ο Ντελ Πιέρο ρωτήθηκε για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και για το ποιον παίκτη ξεχωρίζει, απαντώντας πως «ο Αλέγκρι ήταν καθοριστικός, από εκεί και πέρα είναι η νίκη του συνόλου, της ομάδας και όχι κάποιου παίκτη ξεχωριστά, αν και πρέπει να πω ότι με εντυπωσίασε η προσωπικότητα του Ντιμπάλα», για να απαντήσει με χιούμορ στην ερώτηση αν βλέπει τον εαυτό του στη θέση του προπονητή της εθνικής Ιταλίας.

«Ενδιαφέρομαι μόνο για μια θέση ως ποδοσφαιριστής»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου