27 Απρ 2016

Η ομιλία του Εβρά μετά την ήττα από τη Σασουόλο που σηματοδότησε τη μεγάλη αντεπίθεση

Ωραίες δηλώσεις έκανε ο Πατρίς Εβρά, ο οποίος αναφέρθηκε στην ομάδα, στο μέλλον του, στον Αλέγκρι, στο Champions League...

Ο Γάλλος αριστερός μπακ μίλησε στη Gazzetta dello Sport και ξεκίνησε από την ομιλία του προς τους συμπαίκτες του, μετά τον Τζανλουίτζι Μπουφόν, τη βραδιά της ήττας από την Σασουόλο, για να αναφερθεί στη συνέχεια σε διάφορα θέματα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Εβρά.

«Είπα στους συμπαίκτες μου: "Κατά τη γνώμη σας είναι φυσιολογικό το γεγονός ότι χαρίζουμε το πρωτάθλημα; Με κάθε σεβασμό στις Φιορεντίνα και Ιντερ -οι οποίες ήταν τότε μπροστά- νομίζω πως δεν καταλαβαίνουμε τι κάνουμε. Αρκετά με τις δικαιολογίες. Είναι θέμα μυαλού, πνευματικό, πρέπει απλά να τρέξουμε και να σεβαστούμε την φανέλα". Ακριβώς αυτό κάναμε στη συνέχεια. Οποιος παίζει στη Γιουβέντους, παίζει για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Οποιος θα φοράει αυτή τη φανέλα τη νέα σεζόν, θα την φοράει για να κατακτήσει το Champions League. Αυτός είναι ο στόχος. Πρέπει να κοιτάς στο καθρέφτη και να αναρωτιέσαι: Είμαι λίγος ή στο ύψος των περιστάσεων; Αυτό που κάναμε, είναι απλά η δουλειά μας. Δεν είναι αλαζονεία, το να κατακτήσει το πρωτάθλημα η Γιουβέντους είναι το φυσιολογικό».

- Αυτό το scudetto έχει διαφορετική γεύση;
«Ναι, γιατί στην αρχή όλη έλεγαν ότι η Γιουβέντους τελείωσε. Ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό που κάναμε. Εγώ ήρθα εδώ πέρυσι και έκανα μια συμφωνία με την διοίκηση: Διετές το συμβόλαιο, δύο πρωταθλήματα πρέπει να πάρω. Για μένα είναι μια μεγάλη ικανοποίηση αλλά υπάρχουν κι άλλοι τίτλοι για να τους κατακτήσω με την Γιούβε».

- Το συμβόλαιο λήγει τον Ιούνιο. Θα ανανεώσεις ή θα φύγεις;
«Δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Στη Γιούβε έκανα δύο υπέροχα χρόνια, στο τέλος του πρωταθλήματος θα συναντηθούμε και θα πω ναι ή όχι. Πρέπει να είμαι τίμιος με τον εαυτό μου και με την Γιούβε. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, είναι απλά μια απόφαση που πρέπει να πάρω».

- Ακόμη κι αν η Γιουβέντους είχε μηδέν βαθμούς την βραδιά της ήττας από την Σασουόλο, με όσα έχετε κάνει από εκείνη την ημέρα κι έπειτα, θα ήσασταν πάλι στην κορυφή γιατί είστε στο +12 από τη Νάπολι...
«Είμαστε μια πολεμική μηχανή. Θέλουμε να νικήσουμε όλα τα ματς, για τον Αλέγκρι όμως μετράει περισσότερο αυτή την στιγμή η εμφάνιση παρά το αποτέλεσμα. Σκέφτεται ήδη την επόμενη σεζόν, σκέφτεται το πώς η ομάδα θα κάνει ένα σπουδαίο Champions League και θέλει να βλέπει συνεχή βελτίωση».

- Η Γιούβε είναι έτοιμη να κατακτήσει το Champions League;
«Ο αποκλεισμός στους "16" ήταν κρίμα, γιατί φέτος η ομάδα ήταν πιο έτοιμη πνευματικά σε σχέση με την περσινή, που έφτασε στον τελικό, για να κατακτήσει το τρόπαιο. Η Γιουβέντους είναι η πιο δυνατή της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την οργάνωση. Οι συμπαίκτες μου, μου είπαν ότι πριν δύο χρόνια υπήρχε ένα κλίμα ανασφάλειας σε ό,τι αφορά το Champions League. Τώρα η νοοτροπία μας έχει αλλάξει και το καταλαβαίνεις στα μεγάλα ματς; Οταν αντιμετωπίζουμε ομάδες όπως η Μπάγερν, βλέπω στα βλέμματα των συμπαικτών μου ότι έχουν τη σωστή νοοτροπία: Είμαστε η Γιουβέντους και μπορούμε να τους νικήσουμε όλους».

- Ο Αλέγκρι σε εξέπληξε;
«Ο Αλέγκρι είναι ένας προπονητής που μπορείς να τον καταλάβεις εύκολα. Δεν του αρέσει να δουλεύει με ηλίθιους. Σου δείχνει τον δρόμο, προσωπικά κατάλαβα με ποιον είχα να κάνω, στο περσινό 0-3 επί της Μπορούσια στο Ντόρτμουντ. Μας έδειξε μια σειρά από κινήσεις, μας ανέλυσε τα πάντα τις προηγούμενες μέρες και την ώρα του αγώνα έβλεπα να συμβαίνουν οι φάσεις που μας είχε δείξει. Ηταν απίστευτο, το σκεφτόμουν εκείνη την στιγμή, δεν μου είχε ξανασυμβεί αυτό με κανέναν προπονητή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου