2 Απρ 2016

Έχει χαθεί η ιταλική σχολή των γκολκίπερ; Την απάντηση επιχειρεί να δώσει ο καλύτερος…

Το ιταλικό ποδόσφαιρο φημίζεται για τους τερματοφύλακες και τους αμυντικούς που βγάζει εδώ και δεκαετίας, χωρίς φυσικά να στερείται από μέσους ή επιθετικούς.

Αν τα παραπάνω αποτελούν μία αλήθεια, μια δεύτερη αλήθεια είναι πως σήμερα δε βλέπουμε τόσο καλούς γκολκίπερ όσο παλιότερα.

«Χάθηκε η ιταλική σχολή;», ρώτησαν τις προηγούμενες μέρες τον Τζανλουίτζι Μπουφόν.

«Αν κάνεις 100 αποκρούσεις και ένα λάθος, την υπόλοιπη εβδομάδα όλοι θα ασχολούνται μόνο με το λάθος σου, κάτι που σε τρελαίνει», είπε ο καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου και συνέχισε: «Ωστόσο, στις υπόλοιπες χώρες κάνουν λάθος χωρίς να γίνει τίποτα και αναπτύσσονται. Για εμάς όμως αν κάνεις ένα λάθος, την “έβαψες”. Για εμάς που καταφέραμε να μείνουμε στην κορυφή είναι επειδή ήμασταν πάρα πολύ δυνατοί ψυχολογικά».

Ο Μπουφόν, που δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν, απέφυγε ευγενικά να τοποθετηθεί πιο συγκεκριμένα. Υποστήριξε τους συναδέλφους τους αλλά και ο ίδιος γνωρίζει πως τα χρόνια έχον αλλάξει και δεν υπάρχει τόσοι πολλοί καλοί γκολκίπερ όπως παλιότερα.

Σχετικά με τον Μανουέλ Νόιερ της Μπάγερν και τον τρόπο που έχει γίνει πως παίζει και ως λίμπερο, ο Μπουφόν: «Αυτά που κάνει ο Νόιερ, τα έκανα υπό τις οδηγίες του Μαλεζάνι στην Πάρμα, όταν κατακτήσαμε το UEFA, το κύπελλο και το Σούπερ καπ. Έπρεπε να παίζω πάρα πολύ με τα πόδια. Το πραγματικά καινούργιο το έφερε η Μπαρτσελόνα πριν από μία δεκαετία, στο οποίο έπρεπε ο τερματοφύλακας να συμμετέχει ενεργά στην κατοχή της μπάλας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου