13 Απρ 2016

Η χρονική… ανωμαλία και ο πιο αδικημένος παίκτης του φετινού ρόστερ

Ρίχνοντας μια ματιά στα στατιστικά της ομάδας σε ό,τι αφορά το χρόνο συμμετοχής που έχουν οι ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους στη Serie A, παρατηρεί κάποιος εύκολα μια… χρονική «ανωμαλία».

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Αν εξαιρέσουμε τον Νέτο που λόγω Μπουφόν έχει παίξει μόλις ένα παιχνίδι (90 λεπτά), έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι έχουν αγωνιστεί λιγότερο από όλους τους υπόλοιπους. Η πεντάδα των ποδοσφαιριστών που παίζουν ελάχιστα είναι η εξής:

  • Κβάντο Ασαμόα 396 λεπτά.
  • Μάρτιν Κάσερες έχει 449 λεπτά.
  • Μάριο Λεμινά 473 λεπτά.
  • Σιμόνε Τζάτζα 495 λεπτά.
  • Σιμόνε Παντοΐν 548 λεπτά.

Ποια είναι η «ανωμαλία»; Ο χρόνος συμμετοχής του Τζάτζα. Ο Ιταλός επιθετικός έχει παίξει λιγότερο και από τον Παντοΐν, όσο και αν η παραπάνω πεντάδα έχει κάποιες ιδιαιτερότητες.

Ο Ασαμόα, για παράδειγμα, είχε τραυματισμούς. Το ίδιο και ο Κάσερες που επιπλέον είχε τιμωρηθεί για τα καμώματά του. Τραυματισμούς είχε και ο Λεμινά και μην ξεχνάμε πως ήταν μια μεταγραφική κίνηση με μορφή δανεισμού. Ο φιλότιμος Παντοΐν και ο Σιμόνε Τζάτζα ήταν οι πιο «καθαροί» και πάντα στη διάθεση του προπονητή.

Σε άλλη θέση παίζει ο καθένας και, σωστά, κανείς από αυτούς δεν είναι ενδεκαδάτος, αλλά δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός πως ο Ιταλός επιθετικός, που η ομάδα δαπάνησε 18 εκατ. ευρώ για να τον πάρει το προηγούμενο καλοκαίρι, έχει τόσο μικρό χρόνο συμμετοχής.

Μπορεί ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι που ζει τους παίκτες καθημερινά να έχει δει στην προπόνηση πράγματα που δεν μπορεί να βγάλει προς τα έξω και ο Τζάτζα δίκαια να έχει αυτή την αντιμετώπιση.

Όπως και να ’χει, όμως, ο χρόνος του είναι μικρός. Σχεδόν ανύπαρκτος σε σχέση με αυτά που δείχνει πως μπορεί να προσφέρει μέσα στο γήπεδο. Ανύπαρκτος σε σχέση με το πόσο κόστισε στην ομάδα. Μην ξεχνάμε πως η Γιουβέντους, όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, μπλόκαρε τη μεταγραφή του τον Γενάρη. Μάλλον επειδή δεν είχε τέταρτη λύση και όχι γιατί τον πίστευε. Τουλάχιστον για τη χρονιά που διανύουμε.

Βέβαια, τα αποτελέσματα δικαιώνουν τον προπονητή. Η ομάδα είναι πολύ κοντά στο να κατακτήσει και το φετινό πρωτάθλημα, πράγμα που σημαίνει πως οι επιλογές του τον δικαιώνουν στο 100%. Δεν υπάρχει γκρίνια για τίποτα και ο στόχος είναι να πάρει η Γιούβε το σκουντέτο, όποιοι κι αν κατεβαίνουν στη βασική ενδεκάδα.

Αλλά τώρα που φτάνουμε σιγά-σιγά στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, θα πρέπει οι μπιανκονέρι να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν από τον Σιμόνε Τζάτζα. Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο κουραστήκαμε να διαβάζουμε για τα παράπονα του παίκτη. Δεν υπάρχει λόγος να ζήσουμε και πάλι μια τέτοια κατάσταση. Και τα 495 λεπτά σε συνολικά 32 αγώνες, θα πρέπει να απασχολήσουν τους ιθύνοντες.

Προσωπικά τον Σιμόνε Τζάτζα τον «πάω» πάρα πολύ. Μου βγάζει έναν ωραίο ποδοσφαιρικό τσαμπουκά αλλά χρειάζεται να ωριμάσει περισσότερο. Μου αρέσει που μπορεί να βγάλει φάση από το πουθενά και να σκοράρει σε απρόβλεπτες στιγμές. Φυσικά και μπορεί η Γιούβε να προχωρήσει χωρία αυτό, αλλά αν έχουν σκοπό να τον δώσουν, προτείνω να μην το δώσουν σε ιταλική ομάδα. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Περισσότερο και από το αν θα παραμείνει στο ρόστερ.

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.


1 σχόλιο:

  1. O Zαζα ειναι ενας καλος επιθετικος, με τσαγανο και τσαμπουκα, ωστωσο τουλαχιστον για μια ομαδα που θα κυνηγαει το Τσ. Λ. με αξιωσεις, δν θα μπορουσε να ειναι βασικος. Σε ενα αλλο συμπαν χωρις τον Μορατα μπροστα του, θα ηταν πολυ καλυτερα και για αυτον, ισως και για την ομαδα, αν εξελισσωταν δυναμικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή