26 Απρ 2016

Οι τρεις ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους που αποτελούν το μέλλον του ποδοσφαίρου

Πάουλο Ντιμπάλα, Πολ Πογκμπά, Αλβαρο Μοράτα. Η Γιουβέντους, όπως εξηγεί η Gazzetta dello Sport, έχει στα χέρια της το μέλλον του ποδοσφαίρου.

Η εφημερίδα έχει κάνει διάφορα θέματα για την κατάκτηση του 5ου σερί πρωταθλήματος από τους μπιανκονέρι και ένα από αυτά αφορά τους πιτσιρικάδες της και συγκεκριμένα τρεις. Αυτούς, που όπως εξηγεί η Gazzetta dello Sport, μπορούν να κάνουν τη διαφορά για πολλά χρόνια, ανοίγοντας έναν τεράστιο κύκλο επιτυχιών για την Γιούβε.

Εμείς παραθέτουμε αυτούσια τα τρία κομμάτια που έγραψε η GdS, έχοντας τον εξής τίτλο: «Ντιμπάλα-Πογκμπά, είναι μόνο η αρχή. Και αν παραμείνει και ο Μοράτα...».

Ας δούμε τι γράφει για τον καθένα.

Ντιμπάλα
«Αυτός είναι ένας από εμάς, να τον καλείς πάντα στην εθνική». Αν ο Λίο Μέσι μιλάει έτσι για σένα με τον προπονητή της εθνικής Αργεντινής, καταλαβαίνεις ότι είσαι ήδη στους εκλεκτούς του ποδοσφαίρου. Κάποιοι απορούσαν το καλοκαίρι για την απόφαση της Γιουβέντους να δώσει 40 εκατ. ευρώ για να τον πάρει στο Τορίνο. Θα καταφέρει να κάνει να ξεχάσουν τον Τέβες; Γιατί όχι;

Το πρώτο τετράμηνο, έκανε τα... μαθήματα του. Ο καθηγητής Αλέγκρι τον ανάγκασε να δουλέψει στην ενδυνάμωση των μυών, τον άφηνε εκτός 11άδας όσο δεν τον θεωρούσε έτοιμο. Και ο μικρός Μέσι εξερράγη το 2016! Με ένα γκολ στα τελευταία τέσσερα ματς της σεζόν (τρία πρωταθλήματος συν τον τελικό κυπέλλου) θα ισοφαρίσει τα 21 γκολ του Τέβες στην πρώτη του σεζόν στη Γιούβε.

Εχει ήδη πάει καλύτερα από τους Ιμπραΐμοβιτς και Τρεζεγκέ στον πρώτο τους χρόνο στο Τορίνο, για να αναφέρουμε δύο ονόματα που δεν είναι... απαρατήρητα στην μπιανκονέρα ιστορία. Πέρα από τα γκολ, ο Αργεντίνος μπορεί και κινείται άνετα παντού, με μια ικανότητα να συνεργάζεται με όλους τους συμπαίτες του, όχι συνηθισμένη για επιθετικό: Οι έξι ασίστ στο πρωτάθλημα είναι μια, αλλά όχι η μόνη, απόδειξη για αυτό.

Πογκμπά
Είναι πολλά τα μυστικά της Γιουβέντους που καταφέρνει να νικήσει 24 στα 25 ματς. Η βελτίωση του Πογκμπά είναι ένα από τα συστατικά. Το ξεκίνημα του Πολ στη σεζόν ήταν αυτό ενός μπερδεμένου πρωταθλητή: Η φανέλα με το 10, η αίσθηση ότι είναι υποχρεωμένος να κάνει θαύματα επειδή φοράει αυτή τη φανέλα και επειδή έφυγαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τρεις βασικοί.

Ο Γάλλος πήρε μπρος, σαν φαινόμενο, μέσα στο 2016. Ας πάρουμε για παράδειγμα τη νίκη κόντρα στη Μίλαν στο Σαν Σίρο, σίγουρα όχι η πιο λαμπρή σε αυτό το... τερατώδες σερί της Γιουβέντους. Ο Πογκμπά έχει προβλήματα με τον Κούτσκα για περίπου 60 λεπτά, μετά αλλάζει ρυθμό και καθαρίζει ον αγώνα, παίρνοντας στις πλάτες του την υπόθεση και βάζοντας το γκολ της νίκης, ένα από τα 10 γκολ συνολικά ως τώρα. Σε ό,τι αφοράα τη σωματοδομή παίζει άλλο άθλημα, σε ό,τι αφορά την τεχνική μπορεί να κάνει ανεξήγητα πράγματα.

Αχαρτογράφητα, ακόμη, τα περιθώρια βελτίωσης του. Λέγεται ότι στο Τορίνο αισθάνεται όλο και καλύτερα και ο μόνο λόγος για να φύγει θα ήταν να στρώσει κάποιος πάρα πολλά εκατ. ευρώ στα πόδια του. Αν η Γιούβε καταφέρει να τον κρατήσει, θα είναι ήδη μία από τις σπουδαιότερες ομάδες της Ευρώπης αυτή την στιγμή.

Μοράτα
Η σεζόν ενός από τους πιο πλήρεις και δυνατούς επιθετικούς του κόσμου είναι ότι πρέπει για το «Παζλ της εβδομάδας». Από τον Αλβαρο περίμεναν περισσότερα, με δεδομένο το δεύτερο μέρος της περσινής σεζόν. Η εντύπωση είναι ότι τον πήρε από κάτω όταν άρχισε να μένει στον πάγκο για τεχνικούς λόγους.

Λένε ότι είναι ένα παιδί που σαρώνει όταν τα πράγματα πάνε καλά, αλλά προβληματίζει λίγο όταν υπάρχουν δυσκολίες. Οταν είσαι στο προσκήνιο από τα 15 σου χρόνια, είναι φυσιολογικό να θες να νιώθεις πάντα εμπιστοσύνη. Η σεζόν του, πάντως, παραμένει θετική: 11 γκολ μοιρασμένα σε όλες τις διοργανώσεις, μια εμφάνιση, αυτή στο Μόναχο, που την κάνει σε αυτό το επίπεδο μόνο κάποιος που είναι πραγματικά πολύ καλός.

Ο Αλβαρο μπορεί να είναι μία από τις κολώνες του νέου κύκλου της Γιούβε, αλλά υπάρχει το θέμα «ρήτρα επαναπόκτησης»: Θα επιστρέψει στη Μαδρίτη ή θα παραμείνει;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου