14 Απρ 2016

Αυτή είναι η Γιουβέντους της επόμενης δεκαετίας

Η Γιουβέντους έχει καταφέρει ήδη να κάνει σημαντική ανανέωση και η Gazzetta dello Sport αναλύει πώς η Γιουβέντους φτιάχνει ρόστερ με ορίζοντα δεκαετίας.

Η αρχή έγινε το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι μπιανκονέρι κατάφεραν να ρίξουν πολύ τον μέσο όρο ηλικίας, παραμένοντας παράλληλα το ίδιο ανταγωνιστικοί μέσα στο γήπεδο.

Αυτό το πλάνο ανανέωσης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη όπως εξηγεί η Gazzetta dello Sport, σε άρθρο με τίτλο: «90's, γενιά Γιούβε: Μπεράρντι και άλλοι πιτσιρικάδες μπιανκονέρι».

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο…

Ο Τζίτζι και τα εγγόνια του. Οταν ο Μπουφόν έκανε ντεμπούτο στη Serie A (1995), ο Πολ Πογκμπά ήταν δύο ετών, όπως ο Αντρέ Γκόμες, ενώ ο Ρολάντο Μαντραγκόρα δεν ήταν καν στην κοιλιά της μητέρας του.

Η γενιά της δεκαετίας του '90 βγαίνει μπροστά: Η Γιούβε επένδυσε πολύ στους νέους και στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και στη νέα μεταγραφική περίοδο. Στο 2016-17 ο 39χρονος Μπουφόν μπορεί να βρεθεί σε μια ομάδα στην οποία θα περιβάλλεται σε απόλυτο βαθμό από πιτσιρίκια.

Στο ρόστερ
Μία καλή βάση υπάρχει ήδη: Οι «μεγάλοι» είναι οι Μάξι Περέιρα και Αλεξ Σάντρο, αμφότεροι 25 ετών. Ο Σιμόνε Τζάτζα είναι την ίδια χρονιά (1991) αλλά τα 25 θα τα κλείσει τον Ιούνιο. Ακολουθούν οι Αλβαρο Μοράτα (1992), Πολ Πογκμπά, Στέφανο Στουράρο και Πάουλο Ντιμπάλα, γεννηθείς το 1993 και οι τρεις.

Σχετικά με τον Ισπανό, σύντομα ο Μπέπε Μαρότα θα συναντηθεί με την Ρεάλ Μαδρίτης για να προσπαθήσει να αφαιρέσει την Δαμόκλειο Σπάθη (όπως λέει ο μπιανκονέρο γενικός διευθυντής) για την ρήτρα επαναπόκτησης που έχει ο Φλορεντίνο Πέρεθ για το φετινό και το επόμενο καλοκαίρι.

Κλείνουμε με τον Ντανιέλε Ρουγκάνι, 21 ετών, ο οποίος ήρθε το περασμένο καλοκαίρι από την Εμπολι και ο οποίος είναι πολύ πολύτιμος σε αυτό το φινάλε της σεζόν καθώς έχει καλύψει τα κενά των τραυματιών Μπαρτσάλι (πρώτα) και Κιελίνι (μετά).



Αποκτήθηκαν ήδη
Υπάρχουν από εκεί και πέρα άλλοι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ακόμη φορέσει τη φανέλα της Γιουβέντους αλλά είναι ήδη μπιανκονέρι γιατί η οξυδερκής διοίκηση της Κυρίας πρόλαβε τον ανταγωνισμό και τους απέκτησε τον Ιανουάριο, αφήνοντας τους να κάνουν το αγροτικό τους στη Serie B.

Σε αυτή την κατηγορία είναι ο Ρολάντο Μαντραγκόρα, ο οποίος αποκτήθηκε από την Τζένοα (με την οποία έκανε πέρυσι ντεμπούτο στη Serie A) αλλά τώρα είναι δανεικός στην Πεσκάρα: Είναι 18 ετών, χαφ με μεγάλες προοπτικές και ήδη από το προσεχές καλοκαίρι μπορεί να είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα. Στην Τσεζένα, παράλληλα, ωριμάζει ο Στέφανο Σένσι, 20 ετών, επίσης χαφ, μεταγραφή που ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με την Σασουόλο, επίσης τον Ιανουάριο.

Ολα, παράλληλα, έχουν κλείσει για τον Ντομένικο Μπεράρντι, 21 ετών: Η Γιουβέντους εξασφάλισε τον πρώην συμπαίκτη του Σιμόνε Τζάτζα για 25 εκατ. ευρώ, μεταγραφή που έκλεισε αφού έδωσε το ΟΚ ο Αλέγκρι. Με αυτόν, τον Τζάτζα, τον Μοράτα και τον Ντιμπάλα η Γιουβέντους θα έχει μια επιθετική γραμμή, στην οποία ο μεγαλύτερος θα είναι 25 ετών.

Στο στόχαστρο
Από τους σίγουρους, στους στόχους: Η μπιανκονέρα φιλοσοφία δεν αλλάζει, Μαρότα και Παράτιτσι παρακολουθούν άλλους μικρούς για να τους πάρουν στο Τορίνο, για να δώσουν συνέχεια σε αυτό το πλάνο ανανέωσης που άρχισε μετά τον περσινό τελικό του Champions Leaague με αρκετές δυνατές αποχωρήσεις.

Η αμυντική γραμμή είναι η πιο συμπαγής αλλά και αυτή στην οποία πρέπει, σταδιακά, να γίνει ανανέωση: Μπαρτσάλι, Μπονούτσι και Κιελίνι είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ιταλία αλλά δεν είναι αιώνιοι. Το ίδιο ισχύει για τους Λιχτστάινερ και Εβρά: Πρέπει να προετοιμαστεί το μέλλον εκ των προτέρων.

Ο Ρουγκάνι ήταν ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, άλλα ονόματα είναι εδώ και καιρό στη λίστα των μπιανκονέρι: Για την δεξιά πλευρά αρέσουν ο Σίλβαν Βίντμερ, Ελβετός όπως ο Λιχτστάινερ, 23 ετών (Ουντινέζε) και ο Σίμε Βρσάλικο, 24 ετών, Κροάτης της Σασουόλο. Για την αριστερή πλευρά η Γιουβέντους ψάχνεται για τον Πέδρο Περέιρα, 18 ετών, Πορτογάλος της Σαμπντόρια και τον Αχράφ Λαζάρ, 24 ετών, Μαροκινός της Παλέρμο (ο Μαρότα θα ήθελε από τον Τζαμπαρίνι και τον Βάσκες αλλά κρίνεται ως υπερβολικά ακριβός).

Για το κέντρο, εν τω μεταξύ, παρακολουθείται ο Αντρέ Γκόμες, 22 ετών, Πορτογάλος της Βαλένθια, τέλειος ως εσωτερικός μέσος. Τον Ιανουάριο ήταν ένας από τους στόχους της Νάπολι αλλά τώρα οι μπιανκονέρι δείχνουν να έχουν διάθεση να μπουν στη μέση».

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου