13 Μαΐ 2016

Τι είπε ο Αλέγκρι για το 10άρι, για τους τραυματισμούς και γιατί θα βάλει τον Νέτο στη φιέστα

Την τελευταία φετινή συνέντευξη Τύπου παραμονή αγώνα πρωταθλήματος έδωσε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Η Γιουβέντους ετοιμάζεται για τη φιέστα του Σαββάτου υποδεχόμενη την Σαμπντόρια και ο προπονητής απάντησε σε ό,τι του ζητήθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο Vinovo.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο Αλέγκρι.

Για την ήττα στη Βερόνα και πόσες φορές μίλησε για αυτό στους παίκτες του: «Μόνο μία φορά τους είπα ότι δεν πρέπει να ξαναπαίξουμε έτσι. Είναι έξυπνοι και υπεύθυνοι. Κάναμε λάθος και δεν πρέπει να το επαναλάβουμε. Η ήττα, πάντως, μπορεί να μας έκανε καλό γιατί τώρα πρέπει να νικήσουμε την Σαμπντόρια, να πανηγυρίσουμε το scudetto με τους οπαδούς μας και να συνεχίσουμε για την Ρώμη. Αν παίξουμε όπως στη Βερόνα, βέβαια, είναι αδύνατο να νικήσουμε αλλά μετά από 25 νίκες και μία ισοπαλία σε 26 αγωνιστικές, μπορεί να συμβεί. Είναι φυσιολογικό».

Για το αν θα αποκτηθεί ή όχι το 10άρι που θέλει: «Το σημαντικό είναι να έρθουν στη Γιουβέντους ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα, αν θα είναι 10άρι, χαφ ή παίκτης για να παίξει μπροστά από την άμυνα, δεν έχει τόση σημασία. Θα βρω τον τρόπο για να δουλέψει η κατάσταση».

Για την 11άδα με την Σαμπντόρια: «Στο τέρμα θα είναι ο Νέτο, ο οποίος πρέπει να πάρει και αυτό το ματς γιατί θα είναι και στον τελικό του κυπέλλου. Στην άμυνα θα παίξουν οι Μπαρτσάλι, Μπονούτσι και Κιελίνι, ο Ρουγκάνι θα ξεκουραστεί γιατί έχει 11 σερί ματς και ο Κιελίνι πρέπει να πάρει χρόνο πριν τον τελικό, τουλάχιστον μία ώρα. Αριστερά θα παίξει ο Εβρά αφού ο Αλεξ Σάντρο είναι τιμωρημένος, μπροστά από την άμυνα ο Ερνάνες, ο Πογκμπά θα παίξει αφού έλειψε στη Βερόνα, ο Περέιρα μπορεί να παίξει και στην επίθεση θα είναι οι Ντιμπάλα και Μάντζουκιτς. Βασικά σας έδωσα την 11άδα. Από εκεί και πέρα, ο Μοράτα είναι καλά, προπονείται τις τελευταίες δύο μέρες με την ομάδα και είναι διαθέσιμος ενώ ο Κεντίρα έχει πολύ λίγες πιθανότητες να προλάβει τον τελικό κυπέλλου».

Για το γεγονός ότι ακυρώθηκε η παρέλαση στους δρόμους του Τορίνο με ανοιχτό πούλμαν: «Δεν θα γινόταν ακόμη κι αν νικούσαμε στη Βερόνα. Θα το κάνουμε όπως πέρυσι, όταν πανηγυρίσαμε για το πρωτάθλημα με τους οπαδούς μας στο γήπεδο. Μετά, το βράδυ του Σαββάτου, θα υπάρξει ένα δείπνο μεταξύ μας και μπορεί να πάμε και πουθενά αλλού. Δεν θα είμαστε έξω μέχρι τα ξημερώματα πάντως. Την Κυριακή ρεπό και από Δευτέρα αρχίζει μια δυνατή εβδομάδα. Το πρωί της Παρασκευής έχουμε και την επίσκεψη στον Πάπα...».

Για το βίντεο που τον σατίριζε και στο οποίο πρωταγωνίστησε και η κόρη του: «Δεν με εκνεύρισε καθόλου. Η ιδέα ήταν τέλεια αλλά η εκτέλεση όχι και τόσο καλή. Η κόρη μου είναι 21 ετών και αυτό σημαίνει ότι πρώτα από όλα θα πρέπει να είναι φοιτήτρια».

Για τους πάρα πολλούς φετινούς τραυματισμούς: «Χθες μελετούσαμε όλα τα στοιχεία για να δούμε πώς πήγε η φετινή σεζόν σε αυτό το θέμα. Σε σχέση με πέρυσι, φέτος είχαμε περισσότερους τραυματισμούς στη γάμπα. Αυτή είναι η διαφορά, όλα τα υπόλοιπα είναι ίδια με πέρυσι. Ο Κεντίρα φέτος έπαιξε 25 ματς, τη νέα σεζόν θα είναι ακόμη καλύτερα. Αν σκεφτούμε ότι πρακτικά είχε χάσει δύο σεζόν με τους τραυματισμούς, είμαι ικανοποιημένος από όσα έκανε φέτος. Από εκεί και πέρα, από το να έχω μηδέν τραυματισμούς και να τερματίσω 3ος, 2ος, 4ος ή 5ος, προτιμώ να έχουμε 20 τραυματισμούς και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Σε σχέση με πέρυσι, οι αριθμοί δείχνουν ότι φέτος οι τραυματίες έλειψαν από λιγότερα ματς συνολικά αλλά από περισσότερες προπονήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου