28 Μαΐ 2016

Η μεγάλη στροφή του Ντε Πάολα και το νέο προφίλ που χτίζει η εφημερίδα του Τορίνο

Η αλλαγή διευθυντή στην Tuttosport στην αρχή της σεζόν, δεν είχε γίνει δεκτή με ικανοποίηση. Επειδή πρέπει να είμαστε δίκαιοι όμως, πρέπει να αναγνωρίσουμε κάποια πράγματα.

Η άποψη μας για όσα γίνονται στην Ιταλία, προφανώς δεν επηρεάζει τις εξελίξεις. Δεν είμαστε εκεί, δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε κλίμα. Μπορούμε, όμως, να μεταφέρουμε το κλίμα και η αλήθεια είναι ότι όταν έγινε γνωστό ότι επιστρέφει στην Tuttosport ως διευθυντής ο Πάολο Ντε Πάολα, κανείς δεν είχε χαρεί.

Ο ρόλος του, άλλωστε, στο παρελθόν και ειδικά μετά το Calciopoli, τόσο ως υποδιευθυντής της Gazzetta dello Sport όσο και ως διευθυντής της Tuttosport και στη συνέχεια της Corriere dello Sport, δεν ήταν και ο καλύτερος...

Επειδή, όμως, πρέπει να είμαστε δίκαιοι, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ο Ντε Πάολα έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Κατά τη διάρκεια της σεζόν είδαμε πολλά όμορφα πρωτοσέλιδα, τα οποία έδιναν το κλίμα στη Γιουβέντους, έστελναν το μήνυμα στους αντιπάλους. Αυτά τα όμορφα πρωτοσέλιδα συνεχίστηκαν και με το υπέροχο (με τις δέκα απονομές) μετά την κατάκτηση και του Coppa Italia.

Επειδή τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τον Ντε Πάολο κοντά στον Μπέπε Μαρότα σε διάφορες εκδηλώσεις, σε μία εκ των οποίων τον βράβευσε  μάλιστα, ελπίζουμε να καταφέρει αυτό που -για κάποιον λόγο- μοιάζει αδύνατο για την Tuttosport εδώ και χρόνια: Να βρει άκρη με τη διοίκηση και να γίνει η εφημερίδα αξιόπιστη και σε ό,τι αφορά το μεταγραφικό ρεπορτάζ. Αν το πετύχει, αντικειμενικά, θα έχει πετύχει στη δουλειά του ως διευθυντής.

Και επειδή πολλά καλά είπαμε, να κλείσουμε με μια επισήμανση: Το γεγονός ότι ο Ντε Πάολα καταφέρνει πάντα να προσαρμόζεται στη γραμμή που έχει η κάθε εφημερίδα, μάλλον δείχνει και τον χαρακτήρα του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου