16 Μαΐ 2016

Η παγίδα του εγωισμού που πέφτει ο Ντιμπάλα και μια σπουδαία παραδοχή περί ηγεσίας

Σε ισπανική εφημερίδα μίλησε ο Πάουλο Ντιμπάλα και αναφέρθηκε στον εαυτό του, στη Γιουβέντους και στην εθνική Αργεντινής.

Ο άσος των μπιανκονέρι έδωσε συνέντευξη στην El Pais, λίγα 24ωρα μετά τους πανηγυρισμούς για το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του αλλά και για το γεγονός ότι ξεπέρασε τον Κάρλος Τέβες στα γκολ στην πρώτη του σεζόν στο Τορίνο.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο Ντιμπάλα.

Για τα είδωλα του: «Ηθελα να μοιάσω στον Ρικέλμε, μου άρεσε πάρα πολύ ο Ροναλντίνιο, θαυμάζω τους Μέσι και Νεϊμάρ. Εμαθα πολλά παρακολουθώντας τους συμπαίκτες μου στο γήπεδο, όπως τον Φράνκο Βάσκες στην Παλέρμο. Μου λένε ότι μοιάζω στον Τέβες σε ό,τι αφορά το πώς προστατεύουμε την μπάλα. Προσπαθώ πάντα να αποφασίζω τι θα κάνω πριν έρθει η μπάλα σε μένα. Μερικές φορές, το παραδέχομαι, πέφτω στην παγίδα του εγωισμού αλλά έχω μάθει ότι είναι ωραίο να μοιράζεσαι, είναι ένα διαφορετικό και όμορφο συναίσθημα».

Για την ατάκα του Μαξ Αλέγκρι ότι ο Ντιμπάλα έχει το βλέμμα του δολοφόνου στο γήπεδο: «Οταν μπαίνω στο γήπεδο μεταμορφώνομαι. Λένε ότι έχω το πρόσωπο του μικρού παιδιού αλλά όταν κοιτάζω στον καθρέφτη βλέπω έναν νεαρό που θέλει να ωριμάσει και να γίνει σημαντικός. Σαν μια γάτα που παρουσιάζεσαι σαν τίγρης. Εχω αυτοπεποίθηση, είμαι αποφασισμένος να πετύχω».

Για το αν νιώθει ως ένας από τους ηγέτες της Γιουβέντους: «Οι ηγέτες είναι άλλοι. Ηγέτης είναι ο Μπουφόν. Με εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή, σου μεταφέρει τη θέληση για νίκες. Στα 38 του συνεχίζει να βελτιώνεται με την καθημερινή δουλειά. Σου δίνει δύναμη και με αυτόν στην ομάδα είναι πιο εύκολο να νικήσεις. Στη Γιουβέντους μαθαίνω κάθε μέρα ότι πρέπει να είσαι έτοιμος για μάχη. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές εδώ που έχουν κατακτήσει τα πάντα και παρά το γεγονός αυτό μάχονται σε κάθε προπόνηση για να κατακτήσουν κι άλλα. Για έναν 22χρονο όπως εγώ, αυτή η συμπεριφορά είναι παράδειγμα προς μίμηση. Ηξερα ότι δεν θα ήταν εύκολη η πρώτη μου σεζόν αλλά έπαιξα και σκόραρα περισσότερο από όσο πίστευα. Ηταν εύκολο με τον Μάντζουκιτς, τον Μοράτα, τον Τζάτζα».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Το κλίμα είναι υπέροχο, είμαστε μια παρέα. Αυτοί που είναι οι πιο τρελοί, σε ό,τι αφορά τις πλάκες, είναι οι Πογκμπά, Ασαμόα, Περέιρα, Μοράτα και Τζάτζα. Αυτοί που ανεβάζουν τον τόνο της φωνής όταν χρειάζεται είναι οι Μπουφόν, Εβρά, Μαρκίζιο, Μπονούτσι και Κιελίνι».

Για το αν θα αγωνιστεί στο Κόπα Αμέρικα ή στους Ολυμπιακούς αγώνες: «Δεν το ξέρω ακόμη γιατί ακόμη δεν έχει συζητήσει το προπονητικό επιτελείο της Αργεντινής με τη Γιουβέντους ώστε να αποφασιστεί τι θα κάνουμε. Το Κόπα Αμέρικα θα γίνει για τα 100 χρόνια της Ομοσπονδίας της Λατινικής Αμερικής, θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ, θα είναι κάτι ξεχωριστό. Ομορφη εμπειρία, όμως, είναι και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, θα δούμε τι θα γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου