19 Μαΐ 2016

Μια ηγετική υπόσχεση από τον Πογκμπά

Ο Πολ Πογκμπά ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι θα παραμείνει στη Γιουβέντους και ζήτησε το Coppa Italia για το δεύτερο σερί νταμπλ και ακόμη περισσότερες ευθύνες στο γήπεδο.

Ο Γάλλος άσος έκανε δηλώσει στο Sky Italia και αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα, επιβεβαιώνοντας με τις απαντήσεις του ότι δεν σκέφτεται κάτι άλλο πλην των μπιανκονέρι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πογκμπά.

Για τον τελικό με τη Μίλαν: «Πρέπει να είμαστε πολύ ταπεινοί και να ξέρουμε ότι τους τελικούς πρέπει να τους παίρνεις. Πρέπει να είμαστε δυνατοί πνευματικά, σε τέτοια ματς δεν νικάει πάντα η πιο δυνατή ομάδα και η Μίλαν σίγουρα δεν θα κατέβει στο γήπεδο για να μας δει να νικάμε. Θα είναι ένα δύσκολο ματς αλλά αν είμαστε δυνατοί πνευματικά, μπορούμε να κάνουμε το δεύτερο σερί νταμπλ».

Για τη δήλωση του Μπουφόν ότι ο Πογκμπά ωριμάζει σωματικά, τεχνικά και ως ηγέτης: «Νιώθω πιο υπεύθυνος, ειδικά μετά την αποχώρηση των Πίρλο και Βιντάλ. Εχω ακόμη περισσότερες ευθύνες πλέον στην ομάδα».

Για το γεγονός ότι είναι ο μέσος με τα περισσότερα σουτ προς την εστία στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: «Είναι αλήθεια ότι φέτος έχω πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες, είναι καλό. Σκόραρα περισσότερο, έδωσα περισσότερες ασίστ και είμαι ικανοποιημένος για αυτό, αισθάνομαι ότι ωριμάζω».

Για το πόσο ακόμη μπορεί να ωριμάσει η Γιουβέντους: «Μπορούμε κι άλλο. Το να ωριμάσουμε, για μένα, σημαίνει να παμε στο Champions League και να το κατακτήσουμε».

Για το πόσο ακόμη μπορεί να ωριμάσει ο ίδιος στη Γιούβε: «Μπορώ να γίνω ακόμη πιο καθοριστικός για την ομάδα και να αναλάβω κι άλλες ευθύνες, να πάρω πιο ηγετικό ρόλο».

Για την Χρυσή Μπάλα: «Αυτό δεν το αποφασίζω εγώ. Πρέπει να δουλέψω πάρα πολύ ακόμη για να δω αν μια μέρα θα καταφέρω να την κερδίσω».

Για τους πανηγυρισμούς του με τον Πάουλο Ντιμπάλα και τη φιλία τους: «Με τον Ντιμπάλα είμαστε πολύ ενωμένοι. Τον αισθάνομαι σαν αδερφό μου, έχουμε την ίδια ηλικία. Κάνουμε διάφορα συνεχώς, ενστικτωδώς μας βγαίνει το πώς θα πανηγυρίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου