11 Μαΐ 2016

Φωτογραφίες από το δείπνο στη βίλα των Ανιέλι και ολόκληρη η ομιλία του Τζον Ελκαν

Η οικογένεια Ανιέλι υποδέχθηκε σύσσωμη την ομάδα στη Villa Agnelli, με τον Τζον Ελκαν να στέλνει μήνυμα σε όλους για το παρόν και το μέλλον.

Στην ιστορική βίλα των Ανιέλι στη Villar Perosa, εκεί όπου κάθε καλοκαίρι η οικογένεια υποδέχεται την ομάδα και κηρύσσει ουσιαστικά την έναρξη της σεζόν, οι Αντρέα Ανιέλι και Τζον Ελκαν υποδέχθηκαν τώρα τους διοικούντες, τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές με τις συζύγους τους ή συντρόφους τους, σε ένα μεγάλο δείπνο για την κατάκτηση των πέντε σερί πρωταθλημάτων.

Ενα δείπνο, πριν την έναρξη του οποίου ο Ελκαν έστειλε μήνυμα σε όλους για το παρόν και κυρίως το μέλλον, ορίζοντας τον μεγάλο στόχο της Γιουβέντους: Να ξαναγράψει την ιστορία, τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ευρώπη.

Αναλυτικά η ομιλία του Τζον Ελκαν, όπως την παρουσίασε η επίσημη ιστοσελίδα της Γιούβε.

«Πετύχαμε έναν ιστορικό στόχο και όταν μιλάμε για ιστορία, δεν υπάρχει καλύτερος χώρος από αυτή τη βίλα για να πανηγυρίσουμε το 5ο σερί πρωτάθλημα. Αυτός εδώ είναι ο χώρος της παράδοσης, όπου ο χρόνος γίνεται μέρος ενός θρύλου διάρκειας ενός αιώνα. Ενας συναρπαστικός θρύλος γιατί είναι μοναδικός στην Ιταλία και όχι μόνο. Αυτός είναι επίσης ο χώρος στον οποίο κάθε χρόνο ανανεώνουμε την συμφωνία μας, οικογένεια και ομάδα, για να προετοιμαστούμε για την σεζόν που έρχεται και να κοιτάξουμε μπροστά, στους νέους στόχους και τα τρόπαια που περιμένουν να κατακτηθούν.

Οπως λέει ο Αντρέα: "Fino alla fine»! Κι σε εμάς το τέλος μας αρέσει να είναι πάντα πιο ψηλά, να έχουμε νέα όρια και νέους στόχους. Εδώ ίσως είναι η διαφορά σε σχέση με το Quinquennio d'oro της δεκαετίας του '30, από εκείνο το εντυπωσιακό κατόρθωμα που καθιέρωσε για πάντα την Γιουβέντους ως σημείο αναφοράς του ιταλικού ποδοσφαίρου, μια Γιουβέντους καθοδηγούμενη από τον παππού του Αντρέα και προπάππου δικό μου, τον Εντοάρντο... Τον Ιούνιο του 1935 ήταν πολλοί αυτοί που έλεγαν ότι η ομάδα έμοιαζε στο τέλος ενός κύκλου και το 5ο σερί πρωτάθλημα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει ένας ανεπανάληπτος κύκλος.

Η Γιουβέντους του σήμερα δεν κλείνει κανένα κύκλο. Τώρα τον άνοιξε. Εφτιαξε μια ομάδα, έχει μια δυναή οργάνωση και ενισχύεται καθημερινά. Μαθαίνει από τα λάθη της και είναι στιβαρή όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Πιστεύει πάντα και στοχεύει ψηλά. Η Γιουβέντους του σήμερα είναι νέα, δυνατή και έχει ακόμη πείνα. Coppa Italia είναι το όνομα του νέου στόχου. Μετά θα έρθει η νέα σεζόν, σε Ιταλία και Ευρώπη. Εκεί όπου θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές.

Κάνοντας μια πρόποση στο φετινό πρωτάθλημα, σας λέω: Δεν ισοφαρίσατε απλά την ιστορία. Βάλατε τις βάσεις για να την ξαναγράψουμε, καταρρίπτοντας ρεκόρ και πετυχαίνοντας νέους ενθουσιώδεις στόχους».

Δείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση...












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου