7 Μαΐ 2016

Ο άνθρωπος που του χαμογέλασε η τύχη αλλά της έκλεισε κι αυτός το μάτι

Πριν δύο καλοκαίρια, οι Ιταλοί δημοσιογράφοι απορούσανε γιατί ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι απέρριψε προτάσεις από ομάδες της Ρώμης. Ρόμα και Λάτσιο του πρότειναν προπονητικό καταφύγιο αλλά αυτός είπε όχι.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Περίμενε κάτι καλύτερο, όπως διέρρεε τότε το περιβάλλον του. Είχε φύγει από τη Μίλαν με ένα πρωτάθλημα αλλά έφυγε ως αποτυχημένος. Ρόμα και Λάτσιο φαίνονταν καλοί προορισμοί για τον Αλέγκρι.

Ο Ιταλός προπονητής εντελώς αιφνιδιαστικά ανέλαβε τον πάγκο της Γιουβέντους στη δεύτερη ημέρα της προετοιμασίας. Η παραίτηση-βόμβα του Κόντε έφερε ραγδαίες εξελίξεις. Και ο Αλέγκρι τις ακολούθησε.

Η υποδοχή στο Βίνοβο δεν ήταν αυτή περίμενε. Σήμερα, όπως είπε τις προάλλες, δικαιολόγησε τους τιφόζι. Οι τιφόζι από την πλευρά τους, και αυτό τους τιμά,  αναγνώρισαν τη μαχητικότητα και τις επιτυχίες του. Οι σχέσεις προπονητή-οπαδών είναι καλύτερες από ποτέ.

Ο Αλέγκρι ανάλαβε μια Γιουβέντους στη σκιά του -τότε- σούπερ σταρ Κόντε και τα πήγε περίφημα. Δύο χρόνια μετά, είναι καβάλα στο άλογο. Ένα άλογο που τον... κλωτσούσε όταν έφτανε στο Τορίνο ως ένα αουτσάιντερ για να πάρει τα ηνία της ομάδας.

Η τύχη χαμογέλασε στον Μαξ. Βρέθηκε στην κατάλληλη εποχή, στο κατάλληλο σημείο. Αν είχε πει «ναι» σε Ρόμα ή Λάτσιο, σήμερα η πορεία του θα ήταν διαφορετική. Διαφορετική θα ήταν και η πορεία της Γιούβε. Καλύτερη ή χειρότερη δε γνωρίζουμε. Διαφορετική όμως.

Το καλοκαίρι του 2014 ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ρίσκαρε. Ηρθε στη Γιούβε γνωρίζοντας πως τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Τότε, κανείς από όλους εμάς δεν του αναγνώρισε το ρίσκο που πήρε. Ολοι λέγαμε πως πήραμε έναν μέτριο και μάλλον αποτυχημένο.

Το ρίσκο του βγήκε. Δεν επέλεξε μια σίγουρη δουλειά στην πρωτεύουσα γιατί περίμενε κάτι παραπάνω. Πίστευε στον εαυτό του και έψαχνε την ευκαιρία να αποδείξει. Να αποδείξει πρώτα στον ίδιο τον Μαξ, να αποδείξει μετέπειτα στην ποδοσφαιρική Ιταλία πως δεν είναι απλά ένας ακόμη συμβατικός προπονητής της Serie A.

Σήμερα, με συμβόλαιο ως το 2018 και ορίζοντα τετραετίας, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θέλει να φτιάξει τη δική του εποχή στη Γιουβέντους. Αν τον βοηθήσει η διοίκηση με μεταγραφές φαίνεται πως μπορεί να κάνει ωραία πράγματα.

Όταν τελείωνε από τη Μίλαν και απέρριπτε Ρόμα και Λάτσιο, έδινε ραντεβού με το πεπρωμένο του. Η τύχη του χαμογέλασε και τον έφερε στη Γιουβέντους. Της έκλεισε και αυτό το μάτι όμως. Πήρε το ρίσκο και δικαιώθηκε. Και ναι, σήμερα όλοι ξέρουν πως δεν είναι ένας ακόμη συμβατικός προπονητής της Serie A.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου