9 Μαΐ 2016

Η Ιντερ που πέρασε και δεν ακούμπησε και η δυναστεία των πραγματικών πρωταθλητών

Μια ακόμη από αδιάφορη έως καταστροφική χρονιά φτάνει στο τέλος της για την Ιντερ. Η ομάδα του Μιλάνου μπορεί να εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Europa League αλλά αυτό δεν επιτρέπει για μεγαλεπήβολα σχέδια.

Αρθρογραφία | Ιταλικό ποδόσφαιρο

Όπως έχει γραφτεί και αναλυθεί στο παρελθόν στο forzajuve.gr, η Ιντερ αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και το Ερικ Τοχίρ καλείται να βρει δραστικές λύσεις. Έχει ειπωθεί, από Ιταλία μεριά, πως σκέφτεται ακόμη και να πουλήσει (υποθηκεύσει στην ουσία) τα τηλεοπτικά δικαιώματα των επόμενων χρόνων.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι σκέφτεται να παραιτηθεί γιατί βλέπει πως δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες μεταγραφές. Αυτό αναφέρουν τουλάχιστον τα ρεπορτάζ των Ιταλών δημοσιογράφων.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι: αυτό είναι μια καλή ή κακή είδηση για τη Γιουβέντους; Με γνώμονα πως ο Μαντσίνι είναι ένας από τους πιο υπερεκτιμημένους προπονητές της Ευρώπης και στην ουσία έχει δείξει πως στην Ιταλία δεν μπορεί να πετύχει τίποτα αν δεν έχει τη βοήθεια των… δικαστικών αρχών, κάθε οπαδός των μπιανκονέρι θέλει να παραμείνει ο Μαντσίνι στην Ιντερ!

Δέκα χρόνια μετά το Calciopoli, βλέπουμε όλο και πιο ξεκάθαρα πως έχουν τα πράγματα. Ο προπονητής που επέστρεψε την Ιντερ στους τίτλους (αφού τιμωρήθηκε η Γιούβε και διαλύθηκε το ιταλικό ποδόσφαιρο) το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βγάλει τους νερατζούρι στο UEFA και τελικά να σκέφτεται να φύγει γιατί δε θα έχει τα λεφτά να δουλέψει.

Και μιλάμε για την ομάδα που στα χαρτιά φαίνεται να πήρε 5 σερί πρωταθλήματα τα τελευταία έντεκα χρόνια. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με τη Γιούβε. Η Ιντερ πέρασε και δεν ακούμπησε… Και η Γιουβέντους των πολλών προβλημάτων και φυσικά των τότε οικονομικών δυσκολιών, όχι μόνο κατάφερε να φτιάξει δικό της γήπεδο αλλά να έχει χτίσει και μία δυναστεία πρωταθλητών.

Και συνεχίζει…

Forza Juve!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου