22 Μαΐ 2016

Η χαρακτηριστική φράση ποδοσφαιριστή της Γιούβε μετά τον τελικό και η ομάδα του αύριο

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τη Γιουβέντους και η Gazzetta dello Sport αναλύει τα πέντε συμπεράσματα που κρατάνε οι μπιανκονέρι.

Η εφημερίδα κάνει λόγο, στον πρόλογο του άρθρου, για «πέντε χρόνια πολύ σκληρής δικτατορίας για τους αντιπάλους» με τα 10 τρόπαια που έχουν κατακτηθεί σε αυτό το διάστημα και υποστηρίζει πως «ακόμη και ο αποκλεισμός από την Μπάγερν Μονάχου στο Champions League έδωσε μηνύματα πολύ ενθαρρυντικά». Και κάπου εκεί, αναφέρει ότι υπάρχουν πέντε συμπεράσματα, τα οποία αναλύει.

Παραθέτουμε αυτούσιο το συγκεκριμένο κομμάτι.

Σχεδόν ανίκητοι
Ρώμη, ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή. Ενας ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους που αγωνίστηκε χθες βράδυ πάει να συναντήσει τους φίλους του για ένα δείπνο σε ένα ρεστοράν στο Ponte Milvio. Σε ένα τραπέζι δημοσιογράφων λέει μια φράση εμβληματική του κλίματος. «Απόψε εμείς παίξαμε στο 10%, η Μίλαν στο 110%. Και νικήσαμε εμείς».

Αναμφισβήτητα. Οι μπιανκονέρι  έχουν μια αυτοπεποίθηση που δεν λυγίζει. Κατάφεραν να πάρουν ένα πρωτάθλημα από το οποίο όλοι τους είχαν ξεγραμμένους τον Οκτώβριο. Αυτή η Γιούβε είναι μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ, ούσα πεπεισμένη ότι μπορεί να πετύχει κάθε στόχο.

Πολ Πογκμπά
Το δεύτερο μέρος της σεζόν του Γάλλου ήταν μνημειώδες. Λίγο χαμένος στην αρχή της σεζόν από τις αποχωρήσεις των Πίρλο, Τέβες και Βιδάλ, ο Γάλλος απελευθερώθηκε από την αγωνία του να γίνει με κάθε κόστος ηγέτης και... έγινε ηγέτης. Ο Αλέγκρι θέλει να βάζει πάντα ποσότητα στην ποιότητα γιατί τα περιθώρια βελτίωσης δεν έχουν εξαντληθεί. Αντιθέτως. Για την επόμενη σεζόν πρέπει να προσπαθήσει να ικανοποιήσει τον ναρκισισμό του διαφορετικά. Ο Γάλλος στο γήπεδο αρέσει. Πολύ. Μερικές φορές πάρα πολύ.

Μοράτα για παραμονή
Η έκρηξη του Πάουλο Ντιμπάλα, στον οποίο η Γιουβέντους δεν θα επιτρέψει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, είχε ως αποτέλεσμα ο Ισπανός να βγει λίγο από την πρώτη γραμμή. Ο Μοράτα και ο Αργεντίνος είναι δύο διαφορετικοί επιθετικοί αλλά μιλάμε για δύο εν δυνάμει φαινόμενα. Και χρειάζονται και οι δύο στον Αλέγκρι.

Η μοίρα του πρώην τηε Ρεάλ είναι στα χέρια των Μαδριλένων αλλά η Γιουβέντους έχει την υποχρέωση να προσπαθήσει να κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει. Αν φύγει, με ένα μπάτζετ καθ' όλα αξιοσέβαστο αλλά το οποίο δεν επιτρέπει... έξοδα Σεΐχηδων, δεν θα είναι εύκολο να αντικατασταθεί με κάποιον ισάξιο. Πού θα βρεις έναν επιθετικό τόσο δυνατό στην ηλικία των 23 ετών;

Με τέτοια άμυνα
Η αμυντική γραμμή ήταν το μυστικό της αντεπίθεσης των μπιανκονέρι. Και φάνηκε και στη νίκη του Ολίμπικο. Η Μίλαν έπαιξε καλύτερα, είχε ευκαιρίες αλλά ο Νέτο έκανε ό,τι και το Νο 1 και κράτησε ανέπαφη την εστία. Μπορεί να βελτιωθεί μια άμυνα που είναι πιο αξιόπιστη και από ένα γερμανικό ομόλογο 10 ετών; Ναι, γιατί ο Μπαρτσάλι είναι έτοιμος να κλείσει τα 35 χρόνια, ο Κιελίνι έχει συχνά μυικά προβλήματα και ο Ρουγκάνι πρέπει να ωριμάσει σταδιακά.

Λίγοι αλλά καλοί
Το ρόστερ των μπιανκονέρι είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης. Είναι πραγματικά λίγοι οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να το βελτιώσουν. Ανάμεσα σε αυτούς τοποθετούμε αναμφισβήτητα τον Μίραλεμ Πιάνιτς, ο οποίος θα αύξανε την ποιότητα στην κυκλοφορία μπάλας, σε μια ομάδα που αρέσκεται να κάνει παιχνίδι κατοχής και να διαχειρίζεται τον αγώνα. Αν μείνει ο Πογκμπά, έχοντας και τους Κεντίρα και Μαρκίσιο, με τον Βόσνιο η μεσαία γραμμή του Αλέγκρι θα γίνει απλά... παράνομη. Και ευχές στους αντίπαλους τερματοφύλακες στα φάουλ....

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου