15 Μαΐ 2016

Αλέγκρι: Να γιατί νικάει η Γιούβε

Μία εβδομάδα μετά τα νεύρα στη Βερόνα, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε μόνο χαμόγελα μετά το 5-0 επί της Σαμπντόρια.

Η Γιουβέντους παρουσιάστηκε όπως έπρεπε στη φιέστα για το 5ο σερί πρωτάθλημα και ο προπονητής είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από τους παίκτες του. Το είπε, άλλωστε, αρκετές φορές και στις δηλώσεις του.

Οσα είπε ο Αλέγκρι.

Για το 5-0 και την φιέστα: «Ηταν μια πανέμορφη μέρα, εορταστική για το 5ο πρωτάθλημα. Οι παίκτες μου ήταν ένα καλό ματς, ήταν σοβαροί και επαγγελματίες. Είμαι ικανοποιημένος για σήμερα και για όσα έκαναν αυτή τη σεζόν».

Για την αντεπίθεση της Γιουβέντους: «Ο δεύτερος γύρος ήταν εκπληκτικός, ήταν μια εντυπωσιακή πορεία, οι παίκτες μου άξιζαν τον τίτλο επειδή πάντα το ήθελαν. Από εκεί και πέρα, όταν βάζεις 75 γκολ και δέχεσαι 20, εννιά στις δέκα φορές θα πάρεις το πρωτάθλημα».

Για τις μεταγραφές: «Θα δούμε τι θα γίνει στις μεταγραφές, η διοίκηση θα δει τι θα κάνει. Πέρυσι πήραμε μια σημαντική απόφαση, όπως ήταν αυτή του να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο».

Για το κύπελλο: «Το πρωτάθλημα τελείωσε και τώρα πρέπει να κατακτήσουμε το κύπελλο. Η Μίλαν μας δυσκόλεψε και στα δύο ματς πρωταθλήματος. Μετά θα πρέπει να προετοιμάσουμε όσο καλύτερα γίνεται τη νέα σεζόν, στην οποία θα πρέπει και πάλι να είμαστε πρωταγωνιστές».

Για το «μυστικό» της Γιούβε: «Για να κατακτήσεις πρωταθλήματα και κύπελλα, πέρα από ποδοσφαιριστές αξίας θα πρέπει να έχεις και ανθρώπους αξίας, με σημαντική πνευματική δύναμη. Γι' αυτό νικάει η Γιουβέντους και δεν θα είναι απλό το να την βελτιώσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου