3 Μαΐ 2016

Η ασυναγώνιστη Γιουβέντους των ρεκόρ

Με την υπόθεση-τίτλος να έχει κριθεί, οι Ιταλοί ψάχνουν να βρουν τι ρεκόρ μπορεί να κυνηγήσει η Γιουβέντους στις δύο αγωνιστικές που απομένουν.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είπε πριν λίγες μέρες ότι δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου τα ρεκόρ αλλά το να κατακτήσουν οι μπιανκονέρι και το κύπελλο μετά το πρωτάθλημα. Μέχρι να έρθει η ώρα του τελικού, πάντως, η Γιούβε έχει κάποια ρεκόρ να κυνηγήσει στο πρωτάθλημα, βρίσκοντας έτσι κίνητρο για τα ματς με Βερόνα (εκτός) και Σαμπντόρια (εντός).

Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά...

  • Η Γιουβέντους έχει αυτή την στιγμή 16 νίκες στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Με αυτή την επίδοση έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ, το οποίο έχουν οι Τορίνο 1946-47 και Γιουβέντους 2013-14. Ακόμη μία δηλαδή και θα είναι νέο ρεκόρ.
  • Το ρεκόρ συγκομιδής μιας ομάδας στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, υπολογίζοντας με τρεις βαθμούς τη νίκη, είναι 50 βαθμοί. Το έχουν οι Τορίνο (1946-47) και Γιουβέντους (2013-14). Οι μπιανκονέρι αυτή την στιγμή έχουν 49 και θέλουν δύο βαθμούς σε δύο αγωνιστικές για να κάνουν νέο ρεκόρ.
  • Η Γιουβέντους του Μαξ Αλέγκρι έχει συμπληρώσει δέκα σερί εντός έδρας αγώνες χωρίς να δεχθεί γκολ. Ετσι, ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, την οποία είχε η... Εμπολι από το 1987. Αν δεν δεχθούν γκολ οι μπιανκονέρι στη φιέστα με την Σαμπντόρια, θα έχουν κάνει ακόμη ένα ρεκόρ.
  • Τα γκολ που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής η Γιούβε είναι 18 και πάει να κάνει νέο ρεκόρ, για πρωτάθξλημα 20 ομάδων. Αυτό, το έχει κάνει... πάλι η Γιουβέντους, την σεζό 2011-12, έχοντας δεχθεί 20.
  • Αν η Γιουβέντους δεν δεχθεί... τέσσερα γκολ από την Σαμπντόρια στη φιέστα, θα κάνει νέο ρεκόρ σε ό,τι αφορά την καλύτερη άμυνα εντός έδρας. Προς το παρόν, η καλύτερη επίδοση είναι εννιά γκολ παθητικό στα εντός έδρας ματς και το έχουν κάνει δύο φορές η Γιούβε (2005-06, 2013-14) και από μία οι Λάτσιο (2006-07) και Ρόμα (2013-14). Οι μπιανκονέρι έχουν δεχθεί μόλις έξι προς το παρόν στο Juventus Stadium και η λογική λέει ότι δεν θα δεχθούν τέσσερα από την Σαμπντόρια. Αρα, θα κάνουν ακόμη ένα ρεκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου