17 Μαΐ 2016

Τι θα γίνει αν η Γιουβέντους πάρει τον Πιάνιτς

Η Gazzetta dello Sport με άρθρο της... τάχθηκε υπέρ του να προχωρήσει η Γιουβέντους στην απόκτηση του Μίραλεμ Πιάνιτς.

Μπορεί επισήμως να έχει διαψευστεί από όλους ότι υπάρχει θέμα Πιάνιτς για τους μπιανκονέρι αλλά η Gazzetta dello Sport επιμένει ότι υπάρχει και μάλιστα επιχειρηματολογεί υπέρ του να γίνει η μεταγραφή.

Συγκεκριμένα, στην εφημερίδα υπάρχει άρθρο με τον τίτλο «Κλωτσάει όπως ο Πίρλο, παίζει παντού: Γιουβέντους, αν πάρεις και τον Πιάνιτς...» και το κείμενο αναφέρει τα εξής...

«Βαθιά πίκρα αλλά και αυτοπεποίθηση ήταν τα συναισθήματα που χαρακτήριζαν την Γιουβέντους μετά τον αποκλεισμό από την Μπάγερν Μονάχου στο Champions League. Αν η πίκρα έχει πλέον ξεχαστεί, δεν είναι παρατραβηγμένο να πει κανείς ότι τη νέα σεζόν η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα βγει στην επίθεση για το Champions League, με ένα οπλοστάσιο που μπορεί να τρομάξει τους πάντες. Ακόμη και στην Ευρώπη.

"Εχω μεγάλο σεβασμό για μια τόσο δυνατή ομάδα αλλά στη Γιουβέντους δεν έχω φίλους”, έλεγε ο Μίραλεμ Πιάνιτς σε μια συνέντευξη του πριν 1,5 χρόνο. Ποιος ξέρει αν μέσα σε αυτό το διάστημα ο Βόσνιος έκανε νέους φίλους... Σίγουρα, πάντως, στο Τορίνο τον έχουν προσδιορίσει ως έναν από τους λίγους ποδοσφαιριστές που μπορούν να ενισχύσουν ένα ρόστερ που βελτιώνεται μόνο με πραγματικούς top players.

Την μεταγραφική περίοδο του περσινού καλοκαιριού η Γιουβέντους την διαχειρίστηκε θαυμάσια, ψάχνοντας στο τέλος απλά το 10άρι. Για εβδομάδες ο στόχος ήταν ο Ντράξλερ ή κάποιοι άλλοι αυτού του επιπέδου, για να μείνει τελικά με τον Ερνάνες ο Αλέγκρι. Ως αναπληρωματικός του Μαρκίζιο ο Βραζιλιάνος έκανε αυτά που μπορούσε αλλά όπως λέει και ο Μαρότα "δεν είναι φαινόμενο". Πληρώνοντας την ρήτρα των 38 εκατ. ευρώ στην ομάδα του Τζέιμς Παλότα και πείθοντας τον ποδοσφαιριστή, η Γιούβε θα έδινε ένα πολύ δυνατό μήνυμα στους ανταγωνιστές, Ιταλούς και κυρίως Ευρωπαίους.

Ο Πιάνιτς, ο οποίος είναι πέντε χρόνια στη Ρόμα και... άνθισε με τον Ρούντι Γκαρσία, ολοκλήρωσε την καλύτερη του σεζόν στην Ιταλία με βάση τους αριθμούς. Για πρώτη φορά στην καριέρα του έφτασε σε διψήφιο αριθμό γκολ με 10 (5 σε κανονική ροή, 4 από φάουλ και ένα από πέναλτι), προσθέτοντας και 8 ασίστ στα στατιστικά του. Τεχνικά, βρίσκεται σε πολύ υψηλή θέση σε ό,τι αφορά τους καλύτερους Ευρωπαίους χαφ.

Δεν ακούγεται, άλλωστε, το όνομα σου για Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου αν δεν είσαι τέτοιος. Ο Αλέγκρι, ο οποίος έχει πολύ μεγάλη εκτίμηση στον Πιάνιτς, μπορεί να τον χρησιμοποιήσει είτε ως χαφ είτε ως trequartista (10άρι). Προσθέτοντας, έτσι, ποιότητα σε μια γραμμή που θα έχει πολύ λίγους αντιπάλους, ειδικά με την παραμονή του Πογκμπά και με την παρουσία παικτών όπως οι Μαρκίσιο (επιστρέφει Νοέμβριο) και Κεντίρα.

Προσέξτε τις συνεντεύξεις Τύπου του Αλέγκρι. Λέει τη φράση "τεχνικά πρέπει να παίζουμε καλύτερα" πολύ περισσότερες φορές από τους συναδέλφους του. Η δική του Γιούβε κάνει κατοχή μπάλα πιο έντονα και ποιο ποιοτικά σε σχέση με την Γιούβε του Κόντε. Με τις... απολαύσεις του Πιάνιτς στην κυκλοφορία και στις πάσες, θα αυξηθεί κατά πολύ η ποιότητα στην κατοχή της μπάλας και στο κάθετο παιχνίδι. Και φανταστείτε ένα φάουλ στα 20 μέτρα για την Γιούβε: Με βάση τη θέση που θα στήνεται η μπάλα, πέρα από τον Πογκμπά που έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε αυτό τον τομέα, θα υπάρχουν το αριστερό πόδι του Ντιμπάλα και το δεξί του Πιάνιτς. Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της φετινής Serie A που εκτέλεσε τα φάουλ όπως ο καλύτερος Πίρλο, για να αναφέρουμε μια από τις πιο σεβαστές... θεότητες του Juventus Stadium».

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου