11 Ιουν 2016

Οι δύο λόγοι που δε φοβούνται στη Γιούβε για τον Πογκμπά και ο ένας που κι αν φύγει θα βγουν ενισχυμένοι

Τους τρεις λόγους για τους οποίους η Γιουβέντους δε φοβάται κάτι για το θέμα Πογκμπά, παρουσιάζει η Tuttosport.

Τις τελευταίες μέρες έχουν κυκλοφορήσει σενάρια, σύμφωνα με τα οποία η Ρεάλ Μαδρίτης είναι διατεθειμένη να προσφέρει μέχρι και 120 εκατ. ευρώ στους μπιανκονέρι για να αποκτήσει τον Πολ Πογκμπά. Επίσημη πρόταση, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν υπάρχει αλλά και να υπάρξει, γράφει η Tuttosport, η Γιούβε έχει τρεις λογους για να μην φοβάται το μέλλον.

Ας δούμε τώρα ποιοι είναι αυτοί, όπως τους παρουσιάζει η εφημερίδα του Τορίνο...

1. Η επιθυμία του ποδοσφαιριστή
Η Γιουβέντους παραδοσιακά δεν πουλάει κανέναν από τους σημαντικούς παίκτες της, αν δεν το ζητήσει ο ίδιος. Το ρεπορτάζ της Tuttosport λέει ότι πριν αναχωρήσει ο Πογκμπά για την Γαλλία ώστε να ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής ενόψει Euro, συναντήθηκε με τον Μπέπε Μαρότα.

Οι δυο τους. Εκεί, ο γενικός διευθυντής έκανε σαφές ότι η Γιουβέντους θέλει να τον κρατήσει, του ανέλυσε το πλάνο και θέλησε να μάθει την άποψη του Πολ αν έρθουν προτάσεις. Ο Πογκμπά φέρεται να είπε στον Μαρότα ότι είναι ευτυχισμένος από όλες τις απόψεις στο Τορίνο και ότι ξέρει πως το καλύτερο για τον ίδιο είναι να παραμείνει μπιανκονέρο.

2. Καμία επίσημη πρόταση
Κάθε χρόνο στο Τορίνο διαβάζουν για τις προτάσεις που ετοιμάζονται από διάφορες ομάδες για να πάρουν τον Πογκμπά. Πέρυσι, για παράδειγμα, οι καταλανικές εφημερίδες είχαν φτάσει στο σημείο να γράψουν ότι η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον Γάλλο και τον άφησε... δανεικό για ένα χρόνο στους μπιανκονέρι επειδή αυτοί είχαν τιμωρία από τη FIFA και δεν μπορούσαν να κάνουν μεταγραφές.

Τώρα είναι η σειρά των μαδριλένικων εφημερίδων για την Ρεάλ ή των αγγλικών για Γιουνάιτεντ και Σίτι. Πρόταση, πάντως, δεν υπάρχει αυτή την στιγμή. Δεν αποκλείεται να γίνει σε λίγες μέρες αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει.

Και αφού δεν υπάρχει, γράφει η Tuttosport, δεν θα μπουν στο Τορίνο στη διαδικασία να αγχωθούν επειδή... μπορεί να γίνει (αλλά μπορεί και να μη γίνει) πρόταση κάποια στιγμή.

3. Περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ
Ο τρίτος λόγος για τον οποίο δε φοβούνται στη Γιουβέντους, γράφει η Tuttosport, είναι επειδή θα πληρωθούν σε... χρυσό αν υπάρξουν εξελίξεις. Ο Πογκμπά δεν έχει θέσει θέμα μεταγραφής και έχει πει στον Μαρότα ότι δεν σκέφτεται κάτι τέτοιο.

Αν η Ρεάλ, για παράδειγμα, του προσφέρει ένα συμβόλαιο που θα του πάρει το μυαλό και ζητήσει μεταγραφή, η Γιουβέντους -γράφει η Tuttosport- θα ζητήσει περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει.

Με τόσα λεφτά, όπως σημειώνει και η εφημερίδα, οι μπιανκονέρι θα μπορέσουν να ισχυροποιηθούν πολύ ως ομάδα αν το χειριστούν σωστά. Με λίγα λόγια, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, δεν φοβούνται ότι η ομάδα θα είναι αποδυναμωμένη στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Αντιθέτως, είναι βέβαιοι ότι θα είναι ενισχυμένη.

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου