1 Ιουν 2016

«Τίμιες» και όλο σεβασμό δηλώσεις του Ζιντάν για τη Γιούβε

Ο Ζινεντίν Ζιντάν επέστρεψε στο Τορίνο και είχε μόνο καλά λόγια να πει για την Γιουβέντους που «με έκανε σπουδαίο ποδοσφαιριστή και προσωπικότητα».

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Γάλλος ήταν στο Μιλάνο, όπου πανηγύρισε με την Ρεάλ Μαδρίτης το Champions League ως προπονητής, αλλά τώρα επέστρεψε στο Τορίνο. Ο Ζιντάν κινείται επιχειρηματικά με τη δημιουργία σχολών ποδοσφαίρου για 5Χ5 με την ονομασία «Z5» και μέχρι τώρα είχε ανοίξει σχολές σε διάφορα σημεία της Γαλλίας.

Η πρώτη σχολή που εγκαινίασε εκτός Γαλλίας -και αυτό δεν είναι προφανώς τυχαίο- είναι στο Τορίνο και ο «Ζιζού» βρέθηκε στα εγκαίνια, έχοντας καλέσει -μεταξύ άλλων- και τον Μπέπε Μαρότα. Τα εγκαίνια, προφανώς, πήγαν μια χαρά και στη συνέχεια ο Ζιντάν έκανε δηλώσεις σε... γιουβεντίνικο κλίμα.

«Είμαι συγκινημένος. Για μένα η Ιταλία είναι το Τορίνο, έζησα πέντε χρόνια στη Γιουβέντους και η Γιούβε είναι αυτή που με έκανε σπουδαίο ποδοσφαιριστή, με έφτιαξε ως προσωπικότητα, όλοι εδώ μου έδωσαν πολλά. Η Γιουβέντους είναι πάντα στην καρδιά μου. Ηθελα το πρώτο Z5 εκτός Γαλλίας να είναι εδώ, στο Τορίνο, γιατί εδώ έχω πολλούς φίλους, όπως για παράδειγμα τον Κριστιάνο, ο οποίος θα διευθύνει τη σχολή. Στην Ιταλία αρέσει σε όλους να παίζουν ποδόσφαιρο και ελπίζω να επιστρέψω σύντομα για να παίξω κι εγώ με τον κόσμο εδώ».

Ο Ζιντάν, ο οποίος βέβαια είχε εκνευρίσει την Γιουβέντους και τους τιφόζι με την υπόθεση της μεταγραφής του το 2001, έχει εκφραστεί πολλές φορές με πολύ καλά λόγια για τους μπιανκονέρι και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Αντρέα Ανιέλι. Το αναφέρουμε αυτό γιατί αν στην πορεία αποδείξει ότι μπορεί να γίνει όντως πολύ καλός προπονητής, μπορεί να ξαναζήσει στο Τορίνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου