7 Ιουν 2016

Το… ρεαλιστικό «κόλπο» που μπορεί να κάνει η Γιούβε για να κρατήσει τον Μοράτα

Μέχρι σήμερα, τα περισσότερα ρεπορτάζ που έχουν να κάνουν με τη φυγή του Αλβαρο Μοράτα, αναφέρουν πως θα τον πάρει η Ρεάλ με σκοπό να τον πουλήσει σε κάποιον άλλον σύλλογο, εκτός Ισπανίας.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φρορεντίνο Πέρεθ, και ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, Μπέπε Μαρότα.

Δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport αλλάζει τα δεδομένα αναφέροντας πως η Γιουβέντους σκοπεύει να δώσει χρήματα στη Ρεάλ ώστε να μην ενεργοποιήσει τη ρήτρα και να κρατήσει στο ρόστερ τον Ισπανό επιθετικό.

Οι Μαδριλένοι, θυμίζουμε, πρέπει να καταβάλλουν στους μπιανκονέρι το ποσό της ρήτρας που αντιστοιχεί σε 30 εκατ. ευρώ με σκοπό να τον πουλήσουν (αρκετές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον) γύρω στα 50 με 55 εκατ. ευρώ. Το κέρδος της μεταγραφής για τους Ισπανούς θα είναι κάπου στα 20 εκατ. ευρώ.

Η Γιουβέντους, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, σκοπεύει να δώσει αυτό το ποσό (για 20 με 25 εκατ. ευρώ γίνεται λόγος) στη Ρεάλ ώστε μη ενεργοποιηθεί η ρήτρα και ο παίκτης να μη φύγει. Οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Ιταλίας θα κρατήσουν τον ποδοσφαιριστή που θέλουν και η Ρεάλ θα βάλει στα ταμεία της τα χρήματα που έχει προγραμματίσει.

Έτσι κι αλλιώς, σε περίπτωση που φύγει ο Μοράτα, η ομάδα του Τορίνο θα κινηθεί για την αγορά ενός επιθετικού, οπότε κάπου θα πάνε αυτά τα 20-25 εκατ. ευρώ. Κρατώντας τον Αλβαρο, αφού τον θέλει και ο προπονητής, δε χρειάζεται να προσαρμοστεί το νέο πρόσωπο στον σύλλογο αφού βρίσκεται ήδη δύο χρόνια.

Σε αυτό το «σχέδιο», δύο είναι τα προβλήματα. Το πρώτο έχει να κάνει με το τίμημα που θα μπορούσε να βρει η Ρεάλ. Αν για παράδειγμα πιστεύει ή έχει ήδη προχωρήσει τις διαδικασίες με κάποιες ομάδες και μπορεί να πάρει περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ, μπορεί να μη δεχθεί την πρόταση της Γιούβε.

Το δεύτερο, και εξίσου σημαντικό, είναι εάν η Ρεάλ θέλει τον παίκτη για το ρόστερ της. Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του αλλά σίγουρα στη Μαδρίτη θα έχουν κάνει τα πλάνα τους.

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.

1 σχόλιο:

  1. Στην ουσία δίνει δηλ. 50 εκ..., 20+30 που θα έπαιρνε από τη Ρεάλ = 50

    ΑπάντησηΔιαγραφή