11 Ιουλ 2016

Ο… θεός της μπάλας έστειλε ένα μήνυμα στον Πογκμπά

Ο Πογκμπά έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Έχει τις ιδανικές συνθήκες να γίνει, όπως λέει ο ίδιος, ο καλύτερος του κόσμου και να τιμηθεί με τη Χρυσή Μπάλα.

Αρθρογραφία | Ποδόσφαιρο

Η αποτυχία της Γαλλίας στο Euro μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τον άσσο της Γιουβέντους. Μέχρι σήμερα, ο Πογκμπά μπορεί να δούλεψε αλλά τα βρήκε όλα αρκετά ρόδινα.

Από τη μέρα που έφυγε στο Μάντσεστερ με προορισμό το Τορίνο, περισσότερες ήταν οι ευκαιρίες που του δόθηκαν παρά οι δυσκολίες που συνάντησε. Είχε την τύχη να εργαστεί σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη, είχε την τύχη να μάθει δίπλα σε τεράστιους συμπαίκτες, είχε την τύχη να αγαπηθεί από τους οπαδούς. Και έχει την τύχη να ζει τον χορό εκατομμυρίων που γίνεται για την πάρτη του.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο Πογκμπά και η παρέα του δεν τα κατάφεραν. Για τον ίδιο είναι μια αποτυχία αλλά είναι και μια ιδανική στιγμή ώστε να σκεφτεί πως για να πετύχεις κάτι σπουδαίο, πρέπει να δίνεις πάντα τον καλύτερο σου εαυτό.

Όταν βγήκε στο γήπεδο του τελικού, σίγουρα θα σκεφτόταν, όπως κάθε ποδοσφαιριστής, πως θα ήταν ο νικητής. Πως στα 23 του θα έβαζε ένα ακόμη κύπελλο στην ήδη καλή συλλογή του. Η επιτυχία ή η αποτυχία της Γαλλίας λίγο ενδιαφέρει τους φίλους της Γιουβέντους.

Μπορεί να ήθελαν τους τρικολόρ στο βάθρο λόγω Εβρα, Πογκμπά ή Ντεσάμπ αλλά δεν είναι το ζητούμενο αυτό. Μια πιθανή κατάκτηση ίσως έκανε ακόμη πιο χαλαρό τον Πολ Πογκμπά. Θα έβλεπε και ο ίδιος πως κερδίζει εύκολα, χωρίς να ιδρώνει τόσο. Θα ένιωθε ακόμη πιο ευεργετημένος από τον… θεό της μπάλας.

Δε θα ήταν κακό, βέβαια, να έπαιρνε το κύπελλο αλλά δεν είναι και κακό για τον ίδιο που το έχασε. Είναι η πρώτη τόσο σημαντική ποδοσφαιρική «σφαλιάρα» που δέχτηκε αυτό το ταλέντο. Και τελικό Champions League έχει χάσει αλλά εκεί δεν έπαιζε μέσα στην έδρα του και δεν ήταν το ακλόνητο φαβορί.

Μακροπρόθεσμα και αν «δουλέψει» πάνω στην ψυχολογία της αποτυχίας, κάνοντας τη δική του αποτίμηση, ο Πολ Πογκμπά θα βγει κερδισμένος. Και αν έχει παραμείνει στη Γιουβέντους, κερδισμένη θα βγει και η Γιουβέντους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου