25 Ιουλ 2016

Το αργεντίνικο επιθετικό δίδυμο… «Ντιγουαΐν» μέσα από τους αριθμούς

Το επιθετικό δίδυμο... «Ντιγουαΐν», όπως το ονόμασε η Gazzetta dello Sport, έχει τα φόντα να αποδειχθεί το πιο αποτελεσματικό στην Ευρώπη τη νέα σεζόν.

Από την μία ο μπαλαδόρος Πάουλο Ντιμπάλα που έβαλε συνολικά 23 γκολ στην πρώτη του σεζόν στη Γιουβέντους σπάζοντας το ρεκόρ του Κάρλος Τέβες, από την άλλη ο εκτελεστής Γκονσάο Ιγκουαΐν που σταμάτησε στα 36 στο περσινό πρωτάθλημα, σπάζοντας το θρυλικό ρεκόρ του Γκούναρ Νόρνταλ.

Οι δυο τους, πλέον, θα αποτελούν το επιθετικό δίδυμο της Γιουβέντους και η Gazzetta dello Sport έψαξε και βρήκε τις καλύτερες επιδόσεις επιθετικών διδύμων την περσινή σεζόν, υπολογίζοντας τα γκολ που έβαλαν μόνο στο πρωτάθλημα και όχι σε όλες τις διοργανώσεις (κύπελλο, Ευρώπη, Σούπερ Καπ).

Οι αριθμοί, λοιπόν, δείχνουν ότι Ντιμπάλα και Ιγκουαΐν έβαλαν συνολικά 55 γκολ στο περσινό πρωτάθλημα. Τα 19 είναι του Πάουλο, τα 36 του Ιγκουαΐν. Αυτή η επίδοση τους φέρνει στην 3η θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς είναι πίσω μόνο από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.
Οι Σουάρες (40) και Μέσι (26) είναι στην 1η θέση με 66 γκολ για τους Καταλανούς, οι Ρονάλντο (35) και Μπενζεμά (24) είναι στη 2η θέση με 59 γκολ για τους Μαδριλένους, ακολουθεί ο συνδυασμός Ντιμπάλα-Ιγκουαΐν και ακριβώς πίσω, στην 4η θέση, είναι το δίδυμο της Μπάγερν Μονάχου με 50 γκολ. Τα 30 ο Λεβαντόφσκι, τα 20 ο Μίλερ.

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου