21 Ιουλ 2016

«Ψάχνουμε στο Forbes και δεν τον βρίσκουμε» λένε οι τιφόζι της Μίλαν για το μελλοντικό αφεντικό τους

Μπορεί να υπάρχουν σημαντικά θέματα στην επικαιρότητα της Γιουβέντους αλλά είναι πάντα καλό να ρίχνεις μια ματιά και στο «σπίτι» του αντίπαλου.

Οταν λέμε αντίπαλος, η πρώτη ομάδα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η Μίλαν. Αγωνιστικά, βέβαια, υπάρχει μεγάλη διαφορά τα τελευταία χρόνια αλλά οι ροσονέρι είναι οι ροσονέρι και πάντα πρέπει να μας ενδιαφέρει το τι γίνεται σε αυτούς. Και αυτό που γίνεται είναι... χάος.

Στα ιταλικά ΜΜΕ διαβάζουμε ότι η υπογραφή με τους Κινέζους καθυστερεί κι άλλο και πάει για τέλη Ιουλίου. Αρχικά ήταν να υπογράψουν μέσα Μαΐου, πήγαν για τέλη του μήνα, μετά μέσα Ιουνίου, τέλη Ιουνίου, μέσα Ιουλίου και τώρα τέλη Ιουλίου... Ολο αυτό το διάστημα ήταν άγνωστο το ποιος είναι ο υποψήφιος αγοραστής της Μίλαν αλλά τώρα το μάθαμε.

Ποιος είναι ο αγοραστής της Μίλαν
Πρόκειται για τον Σόνι Γου (Sonny Wu), ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του γκρουπ GSR. Πρόκειται για εταιρία επενδύσεων, τα αρχικά της σημαίνουν Golden Sand River και έχει γραφεία σε Πεκίνο, Καλιφόρνια, Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη. Η Gazzetta dello Sport γράφει ότι «μέχρι και χθες κανείς στην Ιταλία δεν τον ήξερε αλλά το ρεπορτάζ του Bloomberg ότι αυτός είναι ο υποψήφιος νέος ιδιοκτήτης της Μίλαν θα τον κάνει πλέον γνωστό και στην Ιταλία».

Βασικά, ο Γου παρουσιάζεται ως ο επικεφαλής μιας ομάδας Κινέζων, η οποία συζητάει με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι όλους αυτούς τους μήνες για τις μετοχές της Μίλαν. Αρχικά για το 70%, μετά για το 80% και τώρα, όπως γράφουν οι Ιταλοί, για να πάρει άμεσα το 100%. Μαζί του θα είναι και ο Στίβεν Ζιενγκ (Steven Zheng), ο οποίος έχει επιχείρηση που ειδικεύεται στην ηλιακή ενέργεια.

«Ψάχνουμε στο Forbes και δεν τον βρίσκουμε»
Ως οικονομικά μεγέθη, σημειώνει ο ιταλικός Τύπος, δεν είναι τόσο μεγάλα όσο θα περίμενε κανείς μετά από μυστικότητα τόσων μηνών ενώ σε ιταλικές ιστοσελίδες, όπως αυτή της Gazzetta dello Sport, διαβάζουμε σχόλια οπαδών της Μίλαν, οι οποίο μόνο ενθουσιασμένοι δεν είναι. «Ψάχνουμε στο Forbes και δεν τον βρίσκουμε πουθενά», είναι ένα χαρακτηριστικό σχόλιο των οπαδών των ροσονέρι.

Οπως και να έχει, οι συζητήσεις τους θα συνεχιστούν, με στόχο να υπογράψουν προσύμφωνο ως τα τέλη Ιούλη, να βάλουν ένα ποσό για μεταγραφές και να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών τον Σεπτέμβριο.

Μέσα σε όλα αυτά, όπως διαβάζουμε στα ιταλικά σάιτ, ο Αντριάνο Γκαλιάνι πιέζει τον Κάρλος Μπάκα να πει «ναι» στην πρόταση της Γουέστ Χαμ, η οποία προσφέρει 30 εκατ. ευρώ στους ροσονέρι, προκειμένου να μπορέσει με αυτά τα χρήματα να κινηθεί κάπως στις μεταγραφές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου