8 Ιουλ 2016

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς στήνονται τα «κόλπα» των μεταγραφών

Ο Μάρκο Πιάτσα έχει γίνει σήριαλ την τελευταία εβδομάδα. Θα έρθει στη Γιούβε; Θα καταλήξει στη Μίλαν; Το ενδιαφέρον στην περίπτωσή του είναι άλλο.

Ο Κροάτης μπήκε στην ιταλική πραγματικότητα τον περασμένο Γενάρη. Τότε, η Φιορεντίνα είχε χτυπήσει την πόρτα της Ντιναμό. Η απάντηση ήταν «δεν μπορούμε να τον πουλήσουμε στη μέση της περιόδου, θα το δούμε προς το τέλος». Στα λεφτά τα είχαν ψιλοβρεί. Οι βιόλα είχαν προσφέρει 8 εκατ. ευρώ.

Τον Απρίλιο, η Φιορεντίνα επέστρεψε για τον Πιάτσα. Η ομάδα του ζήτησε 12 εκατ. ευρώ. Τέσσερα εκατομμύρια επιπλέον. Αποδεκτό σε μία πρώτη ανάγνωση.

Σε αυτό το σημείο μπαίνει η Γιουβέντους που παρακολουθούσε σχεδόν δύο χρόνια τον ποδοσφαιριστή μέσω του δικτύου σκάουτινγκ που έχει δημιουργήσει. Οι μπιανκονερι πρόσφεραν 15 εκατ. ευρώ. Μέσα σε πέντε μήνες, η αξία του διπλασιάστηκε.

Στο παιχνίδι μπαίνει και η Μίλαν. Η Φιορεντίνα αποσύρεται και η μάχη είναι μεταξύ ροσονέρι και μπιανκονέρι. Το «δυο» μπαίνει μπροστά στο νούμερο της προσφοράς. Πάνω από 20 εκατ. ευρώ.

Τα ρεπορτάζ δίνουν και παίρνουν αποτέλεσμα η μεταοχή του να αυξάνεται. Σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ έχει φτάσει στα 25 εκατ. ευρώ. Ο ποδοσφαιριστής που τον Γενάρη τιμόταν κάπου στα 10 εκατ. ευρώ, κοστίζει τώρα 15 εκατ. ευρώ περισσότερα.

Αξίζει τόσα ο Μάρκο Πιάτσα;

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου