19 Ιουλ 2016

Γιατί, ξαφνικά, η Gazzetta dello Sport «διώχνει» ξανά δυο παίκτες της Γιουβέντους

Οι χιλιάδες καθημερινοί αναγνώστες του forzajuve.gr ξέρουν καλά ένα πράγμα…

Αρθρογραφία | Media

Ξέρουν πως το μοναδικό μέσο ενημέρωσης αποκλειστικά για τη Γιουβέντους στην Ελλάδα θα αναπαράξει τις σημαντικότερες ειδήσεις που γράφονται στα ιταλικά και διεθνή ΜΜΕ για τη Γιουβέντους.

Δεν είναι, όμως, ο μοναδικός λόγος που μάς τιμάτε διαβάζοντας καθημερινά τα θέματα των μπιανκονέρι αλλά και κάποιες σημαντικές ειδήσεις από τη Serie A. Ξέρετε πολύ καλά πως ό,τι γράφετε εδώ, φιλτράρετε, αξιολογείται και όπου κρίνεται απαραίτητο, η είδηση συνοδεύεται με το σχόλιο του εκάστοτε δημοσιογράφου του σάιτ.

Στο σημερινό φύλλο της Gazzetta dello Sport φιλοξενούνται και αναλύονται δύο μεγάλες αποχωρήσεις της Γιουβέντους. Του Πολ Πογκμπά και του Λεονάρντο Μπονούτσι. Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από την ανάλυση που γράφαμε περί… κατάρρευσης της Γιουβέντους (όπως βέβαια ισχυριζόταν η Gazzetta dello Sport) και ποια ήταν η πραγματική κατάσταση.

Γιατί επέλεξε σήμερα η ροζ εφημερίδα να «χτυπήσει» -και πάλι- τη Γιουβέντους;

Από χθες στην Ιταλία έχει φουντώσει ξανά η υπόθεση Calciopoli και μελετάται ήδη η έφεση της Κυρίας. Μια έφεση που αν δικαιωθεί η Γιούβε, θα μπορέσει να διεκδικήσει τα χαμένα πρωταθλήματα αλλά και εκατοντάδες εκατομμύρια.

Είναι αλήθεια πως πάλι η Γιουβέντους βρίσκεται μόνη της απέναντι στη όλη την Ιταλία. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας τρέμει στην ιδέα να έρθουν τα πάνω-κάτω. Μαζί της τρέμει και η Ιντερ που επιχείρησε να στήσει πάνω σε αυτό ένα ολόκληρο επικοινωνιακό τέχνασμα. Και στην αρχή το εκμεταλλεύτηκε, άσχετα αν στη συνέχεια γελοιοποιήθηκε.

Ο ρόλος της Gazzetta dello Sport την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2006 ήταν πολύ αμφιλεγόμενος και συνάμα ύποπτος. Μέσω της ιστορικής εφημερίδας στήθηκε το πρώτο «δικαστήριο» και οι τότε δημοσιεύσεις της αποτέλεσαν το εφαλτήριο για όσα ακολούθησαν.

Δέκα χρόνια μετά, δεν είναι πλέον κρυφό σε κανέναν πως η Gazzetta dello Sport πρωτοστάτησε στην τιμωρία και την τότε καταστροφή της Γιουβέντους. Σήμερα, με την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα για τις επόμενες 45 μέρες και την Ιντερ να αγχώνεται μήπως της πάρουν κάτι που ποτέ δεν ήταν δικό της, η Gazzetta dello Sport επενδύει και πάλι στην καταστροφολογία της Γιουβέντους.

Τυχαίο;

Σε καμία περίπτωση. Οι αντίπαλοι της Γιουβέντους βλέποντας όχι μόνο την αγωνιστική της ανάκαμψη αλλά και το ορατό ενδεχόμενο της καταστροφής τους, παίζουν τα ρέστα τους. Και σε μία τέτοια μάχη, παραδοσιακά χρειάζονται τα μίντια. Και η Gazzetta dello Sport έχει επιλέξει εδώ και χρόνια το στρατόπεδο της.

Μην απορείτε λοιπόν για όσα γράφει ή θα γράψει η ιταλική εφημερίδα. Κάποια μπορεί να βγουν, κάποια όχι. Αυτά που δεν πρόκειται να επαληθευθούν, ξέρουμε από πριν ποιο σκοπό είχαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου