18 Ιουλ 2016

Ο Κόντε και ο Αλέγκρι από τη ματιά του Παντοΐν και ποιο πρωτάθλημα δε θα ξεχάσει ποτέ

Μιλώντας για το νέο σταθμό της καριέρας του ο Σιμόνε Παντοΐν, την Κάλιαρι, ρωτήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, και για τα όμορφα χρόνια που πέρασε στο Τορίνο.

Τι έμαθε από τον Κόντε, τι από τον Αλέγκρι και ποιο θεωρεί πως ήταν το καλύτερο πρωτάθλημα που κατέκτησε με τη φανέλα της Γιούβε;

Ας δούμε τι απάντησε.

«Έμαθα πολλά από τον Κόντε», είπε ο Ιταλός ποδοσφαιριστής. «Οι προπονήσεις που έκανε ήταν πολύ σκληρές. Είναι ένας μεγάλος κόουτς από πλευράς τακτικής και αντιμετωπίζει όλους τους ποδοσφαιριστές με τον ίδιο τρόπο. Αν για παράδειγμα ο Μπουφόν ή ο Πίρλο δε δούλευαν, δε θα είχαν θέση στη βασική ενδεκάδα. Όλοι έπρεπε να δουλεύουν».

Για τον Μασιμιλάνο Αλέγκρι ο Παντοΐν είπε: «Μεταδίδει την ηρεμία και έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται όλες τις προσωπικότητες της ομάδας. Είναι πολύ έξυπνος και μεταδοτικός. Δείτε πώς πήρε νέα παιδιά, όπως ο Μοράτα, ο Ντιμπάλα, ο Ρουγκάνι, και πώς τους εξέλιξε».

Όσο για το καλύτερο σκουντέτο, ο Παντοΐν στάθηκε στην αρχή της αυτοκρατορίας. «Το πρώτο πρωτάθλημα ήταν το καλύτερο, τότε που αντιμετωπίσαμε μια δυνατή Μίλαν. Ήταν ένα πρωτάθλημα που κατακτήθηκε λόγω της ομαδικότητας. Τώρα η ομάδα είναι πολύ ισχυρή. Αν έρθει και ο Ιγκουαΐν θα κατακτήσει το σκουντέτο από το Δεκέμβριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου