16 Ιουλ 2016

Μπενάτια: Αν φοβόμουν τον συναγωνισμό θα επέστρεφα στην Ουντινέζε όπου θα έπαιζα συνεχώς…

Ο Μεχντί Μπενάτια παρουσιάστηκε επισήμως από την Γιουβέντους και δήλωσε έτοιμος να κάνει ό,τι πρέπει ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι σε Ιταλία και Champions League.

Την Πέμπτη πέρασε ιατρικές εξετάσεις, την Παρασκευή υπέγραψε το συμβόλαιο του και το Σάββατο ο Μαροκινός κεντρικός αμυντικός παρουσιάστηκε στον Τύπου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπενάτια...

Για τις πρώτες του μέρες στη Γιουβέντους: «Με υποδέχθηκαν πολύ καλά όλοι, οπαδοί, συμπαίκτες, διοίκηση. Ολοι μου είπαν ότι η Γιουβέντους έχει ένα σοβαρό πρότζεκτ, ότι θέλει να συνεχίσει να νικάει και όχι μόνο στην Ιταλία. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και στην Ευρώπη, είναι χρόνια τώρα που η Γιούβε δεν κατακτάει το Champions League. Θα δουλέψω στο μάξιμουμ. Ηταν κρίμα ότι πέρυσι έπρεπε να συναντηθούν Γιουβέντους και Μπάγερν στους “16”, πέρασε η Μπάγερν αλλά νομίζω ότι το άξιζε η Γιούβε. Δεν απέχει πολύ η ομάδα από το τοπ επίπεδο και στην Ευρώπη, ο στόχος είναι αυτός και μπορούμε σίγουρα να τον πετύχουμε»

Για την Μπάγερν:
«Η Μπάγερν είναι μια σπουδαία ομάδα αλλά είχα δύο δύσκολα χρόνια λόγω των τραυματισμών. Γενικά νιώθω καλύτερα στην Ιταλία, ο τρόπος ζωής των Ιταλών μου ταιριάζει σε σχέση με αυτό των Γερμανών και ήθελα να επιστρέψω στην Ιταλία για αυτό αλλά και για την οικογένεια μου».

Για το αν φοβάται τον συναγωνισμό που υπάρχει στην άμυνα της Γιούβε: «Αν φοβόμουν τον συναγωνισμό θα επέστρεφα στην Ουντινέζε, όπου θα έπαιζα συνεχώς... Είμαι χαρούμενος επειδή θα είμαι συμπαίκτης με τρία τέρατα, όπως αποκαλούν τους Μπονούτσι, Μπαρτσάλι και Κιελίνι. Υπάρχει και ο Ρουγκάνι, ο οποίος είναι το μέλλον. Θα δουλέψω στο μάξιμουμ, θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και θα σέβομαι πάντα τις αποφάσεις του προπονητή, δεν έχω τέτοια προβλήματα».

Για το αν προτιμάει άμυνα τριών ή τεσσάρων: «Προτιμώ να παίζω σε άμυνα τεσσάρων, είμαι πιο άνετα σε αυτό αλλά στην Ουντινέζε είχα παίξει σε άμυνα τριών, ως δεξιός στόπερ. Είμαι στη διάθεση του προπονητή, θα είμαι πάντα έτοιμος για ό,τι μου ζητήσει. Εχω τον μέγιστο σεβασμό για ποδοσφαιριστές που νικάνε επί πέντε χρόνια και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να δώσω κι εγώ κάτι σημαντικό».

Για τον αριθμό της φανέλας του: «Διάλεξα το Νο 4 γιατί ο κολλητός μου, ο Μίραλεμ (Πιάνιτς), επέλεξε το Νο 5 που ήθελα (γέλασε). Αρα, έμεινε διαθέσιμο το Νο 4, ο οποίο εκτός των άλλων ήταν και ο αριθμός ενός σπουδαίου αμυντικού, του Πάολο Μοντέρο. Μετά το είχε ο Κάσερες και τώρα είναι η σειρά μου».

Για το πότε άρχισαν οι συζητήσεις με την Γιουβέντους: «Πριν ένα χρόνο είχα ζητήσει από τον Ρουμενίνγκε να φύγω από την Μπάγερν αλλά το αρνήθηκε. Υπήρχε ένας ανοιχτός διάλογος με την Γιουβέντους αλλά η Μπάγερν δεν ήθελε να με πουλήσει. Τώρα, είναι ένας μήνας που ο μάνατζερ μου συζητούσε με την Γιούβε και είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι είμαι εδώ».

Για τον Μίραλεμ Πιάνιτς:
«Οταν με είδε, μου είπε "επιτέλους ήρθες". Ηταν καιρός τώρα που έπαιζε το σενάριο της μεταγραφής μου στη Γιουβέντους. Ο Μίραλεμ είναι σπουδαίος φίλος, στη Ρόμα ήμασταν πάντα μαζί στο δωμάτιο, ήμασταν μαζί στις προπονήσεις, ακόμη και μετά την Ρόμα μιλούσαμε κάθε μέρα. Είναι μεγάλη χαρά και τύχη για μένα το να είμαστε συμπαίκτες και εδώ. Είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και θα βοηθήσει πολύ την Γιουβέντους».

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου