8 Ιουλ 2016

Γιατί η Γιούβε έκανε καλά και διέψευσε την περίπτωση Πιάτσα

Κάθε μεταγραφική περίοδο στέλνουν στη Γιουβέντους ένα σωρό παίκτες. Τελικά έρχονται στο Τορίνο αυτοί που κάνουν πρόταση οι μπιανκονέρι.

Δεν είναι δυνατόν η ομάδα να βγαίνει και να διαψεύδει κάθε τόσο τα ονόματα που ακούγονται. Κάτι τέτοιο έπραξε, όμως, ο σύλλογος στην περίπτωση του Μάρκο Πιάτσα. Και μάλλον έπραξε σωστά.

Γιατί;

Γιατί όπως φαίνεται ο παίκτης θα επιλέξει τη Μίλαν επειδή έχει την εγγύηση που ήθελε: τη θέση βασικού. Οι ροσονέρι βρίσκονται σε ένα μεταβατικό σημείο. Επίκεινται η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και θέλουν να κάνουν (και) κάποιες κινήσεις εντυπωσιασμού.

Μία από αυτές μπορεί να είναι μια… αρπαγή ποδοσφαιριστή που ήθελε η Γιουβέντους. Έτσι, θα φανούν κερδισμένοι και θα πάρουν ένα σημείο στην επικοινωνιακή μάχη.

Αν οι δύο ομάδες κοντραριστούν πραγματικά για τον Πιάτσα, καλώς να καρπωθεί η ομάδα που θα τον πάρει την επιτυχία. Αν είναι η Μίλαν αυτή, έτσι να γίνει. Αν όμως δε συμβαίνει μια τέτοια μάχη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να φανεί κάποιος νικητής.

Το τελευταίο ρεπορτάζ που ήθελε τη Γιούβε να προσφέρει ένα εκατομμύριο πάνω από τη Μίλαν, μάλλον θεωρήθηκε «ύποπτο» από τη διοίκηση των πρωταθλητών και κυπελλούχων Ιταλίας και γ’ αυτό διέρρευσαν πως ποτέ δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Και όσοι παρακολουθούν τη Γιούβε, ξέρουν πως δεν μπαίνει ποτέ σε τέτοιου είδους πλειστηριασμούς. Δεν είναι στη φιλοσοφία της.

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου