26 Ιουλ 2016

Να γιατί η Γιουβέντους κινεί όλο το μεταγραφικό χρήμα στην Ιταλία

Σε μια εποχή που τα χρήματα δεν είναι και τόσα πολλά στο ιταλικό ποδόσφαιρο, η Γιουβέντους φρόντισε να... προσφέρει πολλά σε αυτό.

Η μεταγραφική περίοδος δεν είναι και η πιο δυνατή, τουλάχιστον προς το παρόν, στο calcio αφού το οικονομικό είναι σοβαρό θέμα. Εξαίρεση αποτελούν οι μπιανκονέρι, οι οποίοι φροντίζουν να πέσει ζεστό χρήμα στην ιταλική αγορά.

Αν υποθέσουμε ότι, όπως όλα δείχνουν, η Γιούβε θα αποκτήσει τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν κάνοντας χρήση της ρήτρας του, τότε σε περίοδο τεράστιας οικονομικής κρίσης, θα έχει δώσει σε ιταλικές ομάδες... 122 εκατ. ευρώ! Τα 90 στη Νάπολι για τον Αργεντίνο φορ και τα υπόλοιπα 32 στη Ρόμα για τον Μίραλεμ Πιάνιτς.

Η μία όψη του νομίσματος -και είναι σωστή- είναι ότι οι μπιανκονέρι αποδυνάμωσαν αισθητά τους περσινούς αντιπάλους της. Η άλλη όψη -που επίσης είναι σωστή- είναι ότι το έκαναν με το αζημίωτο.

Και αν από αυτά τα 90 για τον Ιγκουαΐν, η Νάπολι δώσει 55-60 στην Ιντερ για τον Μάουρο Ικάρντι, θα έχουν και οι νερατζούρι λεφτά για να κινηθούν. Λεφτά που θα είναι, ουσιαστικά, αυτά της Γιουβέντους.

Μια Γιουβέντους που και πέρυσι προσπάθησε να βοηθήσει την ιταλική αγορά δίνοντας 40 εκατ. ευρώ στην Παλέρμο για τον Πάουλο Ντιμπάλα και άλλα 18 στη Σασουόλο για τον Σιμόνε Τζάτζα. Ουσιαστικά 60 εκατ. ευρώ δηλαδή και άλλα 122 φέτος.

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου