13 Νοε 2018

Δέκα πράγματα που δε ίσως γνωρίζετε για τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν

Από τη γέννηση στη Γαλλία και τα πρώτα βήματα στη Ρίβερ Πλέιτ, μέχρι την λατρεία του Μαραντόνα και τη μεταγραφή-ρεκόρ στη Γιουβέντους και από 'κει, στη Μίλαν.

Αφιέρωμα Γιουβέντους

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έχει κάνει πολλά. Πάμε να τα δούμε...

Ο Αργεντίνος φορ ήταν πριν περίπου δυόμιση χρόνια το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο στην Ιταλία και λόγω της μεταγραφής του στους μπιανκονέρι. Μια μεταγραφή που έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στο Τορίνο και οργή στη Νάπολι, παράλληλα με την αίσθηση που έχει κάνει σε όλους τους ουδέτερους.

Μετά από δύο σεζόν και ισάριθμα νταμπλ, ο Ιγκουαΐν  πουλήθηκε στη Μίλαν. Η αγάπη του κόσμου όμως στο πρόσωπό του δεν άλλαξε. Ούτε ο σεβασμός για την προσφορά του στους πρωταθλητές.

Ας προσπαθήσουμε να μάθουμε, μέσα από 10 πράγματα, ποιος είναι ο άνθρωπος που είχε προκαλέσει αυτόν τον πανικό!

Γαλλία
Ο Ιγκουαΐν γεννήθηκε στο Μπρεστ της Γαλλίας αφού ο πατέρας του, ο οποίος ήταν ποδοσφαιριστής, έπαιζε ποδόσφαιρο εκεί. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει διπλή υπηκοότητα ενώ οι τρικολόρ προσπάθησαν να τον πείσουν, χωρίς αποτέλεσμα όμως, να προτιμήσει τη δικής τους εθνική ομάδα.

Πασαρέλα
Ο πρώτος σημαντικός άνθρωπος στην καριέρα του Γκονσάλο υπήρξε ο Ντανιέλ Πασαρέλα. Ενας από τους θρύλους του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, ο Πασαρέλα ήταν αυτός που του έδωσε τη δυνατότητα να ντεμπουτάρει στην πρώτη ομάδα της Ρίβερ Πλέιτ, προβλέποντας από το 2006 ότι «ο Ιγκουαΐν θα γίνει ένας από τους καλύτερους φορ του κόσμου, θα γίνει σταρ».


Σε... 57’’!
Τη σεζόν 2007-08 πανηγύρισε το πρώτο από τα τρία πρωταθλήματα που κατέκτησε με την Ρεάλ Μαδρίτης. Στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου μάλιστα, οι μερένγκες επικράτησαν με 4-1, με τον Ιγκουαΐν να κάνει και ένα ρεκόρ: Πέρασε ως αλλαγή στο ματς και... 57 δευτερόλεπτα αργότερα πανηγύριζε για το γκολ που είχε πετύχει, ανεβάζοντας το σκορ στο 3-0.

Γιουβέντους
Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν να ντυθεί μπιανκονέρο το 2016 αλλά το φλερτ υπήρχε από το καλοκαίρι του 2013. Την 1η Ιουνίου εκείνου του καλοκαιριού, ο Αργεντίνος ανακοίνωνε την απόφαση του να αποχωρήσει από την Ρεάλ Μαδρίτης και σε ερώτηση για το αν η επόμενη ομάδα του θα είναι η Γιούβε, είχε απαντήσει: «Υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον αλλά δεν είναι τίποτα σίγουρο. Η Γιουβέντους, πάντως, είναι ένα μυθικό κλαμπ, στο οποίο έχουν παίξει τα μεγαλύτερα αστέρια του ποδοσφαίρου».


Μουντιάλ
Γεννήθηκε στη Γαλλία, επέλεξε την Αργεντινή και με τη φανέλα της Αλμπισελέστε έχει αγωνιστεί σε δύο Μουντιάλ. Και σε ένα να είχε παίξει πάντως, θα είχε μπει στην ιστορία ως ένας από τους μόλις τρεις Αργεντίνους που έχουν συμμετάσχει σε παγκόσμιο κύπελλο ενώ γεννήθηκαν σε άλλη χώρα. Οι άλλοι δύο ήταν οι Πέδρο Αρίκο Σουάρες και Κονσταντίνο Ουρμπιέτα Σόσα.

Ρεκόρ
Την τελευταία του σεζόν στον ιταλικό νότο, ο Αργεντίνος έκανε απίθανα πράγματα με τη Νάπολι, πετυχαίνοντας 36 γκολ σε 35 αγωνιστικές! Μπορεί σε άλλα πρωταθλήματα να εμφανίζονται συχνά τέτοιες επιδόσεις αλλά για το Καμπιονάτο ήταν κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ! Συγκεκριμένα, το ρεκόρ ήταν του θρυλικού Σουηδού της Μίλαν Γκούναρ Νόρνταλ με 35 γκολ από το 1950 αλλά ο Pipita το έσπασε.

Μαραντόνα
Αν και παιδί της Ρίβερ Πλέιτ, ο Γκονσάλο είναι από τους αγαπημένους του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών είχε βασικό τον Ιγκουαΐν στο Μουντιάλ του 2010 και γενικά πάντα τον στήριζε με δηλώσεις του αφού πίστευε ανέκαθεν στις δυνατότητες του. Για χάρη του Γκονσάλο ο Ντιέγκο έφτασε μέχρι το σημείο να... κράξει τον Κάρλος Τέβες, τον οποίο πάντα λάτρευε, επειδή πήγε στη Γιούβε το 2013. Απέφυγε να κάνει το ίδιο με τον Ιγκουαΐν, παρά το γεγονός ότι έφυγε από τη Νάπολι για να γίνει μπιανκονέρο.


Τρεζεγκέ
Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έχει όλα όσα χρειάζονται για να αποδειχθεί και στο γήπεδο αυτό που όλοι πιστεύουν: Οτι είναι ο καλύτερος κλασικός φορ που απέκτησε η Γιουβέντους στη μετά Τρεζεγκέ εποχή. Με τον Νταβίντ, τον πρώτο ξένο σκόρερ στην ιστορία της Κυρίας, έχουν άλλωστε και το κοινό σημείο με τις... χώρες. Γάλλος με αργεντίνικη υπηκοότητα ο Τρεζεγκόλ, Αργεντίνος με γαλλική υπηκοότητα ο Γκονσάλο.

Γκολ
Αυτό που θες από τον βασικό σου φορ είναι να στέλνει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα και ο Αργεντίνος το κάνει. Με ευκολία, μάλιστα, που δεν έχουν πολλοί στον πλανήτη και με τους αριθμούς να το επιβεβαιώνουν. Ο Ιγκουαΐν είχε 71 γκολ σε 94 συμμετοχές με τη Νάπολι ενώ έδωσε και 16 ασίστ. Σε 94 παιχνίδια, δηλαδή, είχε συμμετοχή σε 87 γκολ! Εντυπωσιακή ήταν η επίδοση του φυσικά και στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου σε 190 αγώνες πρωταθλήματος, σκόραρε 107 φορές.

Μεταγραφή-ρεκόρ
Τα 90 εκατ. ευρώ που πλήρωσε η Γιουβέντους στη Νάπολι, μετέτρεψαν -εκείνη την εποχή- τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν στην πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας των μπιανκονέρι. Παράλληλα, ήταν και η πιο ακριβή μεταγραφή που έκανε ποτέ ιταλική ομάδα αλλά και γενικά η 3η πιο ακριβή όλων των εποχών, πίσω από αυτές των Γκάρεθ Μπέιλ και Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ολα αυτά μέχρι να ερθει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο Τορίνο. Που ήταν και η αιτία για να φύγει ο Ιγκουαΐν για το Μιλάνο.



1 σχόλιο: