30 Αυγ 2016

Ανάλυση για την άμυνα της Γιουβέντους που θα δώσει και πάλι το πρωτάθλημα

Η Γιουβέντους έχει ξεκινήσει με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και η Gazzetta dello Sport έγραψε για την «αεροστεγή άμυνα της».

Οι μπιανκονέρι, όπως είναι λογικό αυτή την περίοδο, δεν έχουν βρει ακόμη ρυθμό αλλά δεν έχουν χάσει τη συνήθεια τους. Ακόμη και με μέτριες εμφανίσεις, όπως στο δεύτερο ημίχρονο με την Φιορεντίνα ή στη μεγαλύτερη διάρκεια κόντρα στη Λάτσιο, πήραν δύο νίκες και η Gazzetta dello Sport τόνισε ότι είναι δύο νίκες απέναντι σε δύο από τις σημαντικότερες ομάδες του πρωταθλήματος και μάλιστα με τον Μαξ Αλέγκρι να έχει την άνεση να αφήσει στον πάγκο τους Ιγκουαΐν (μπήκε δύο φορές αλλαγή) και Πιάνιτς (δεν έχει παίξει καθόλου).

Το μεγάλο όπλο της Γιούβε προς το παρόν, όσο ακόμη ψάχνει ρυθμό, είναι η άμυνα της και η Gazzetta dello Sport έγραψε για αυτή, τονίζοντας ότι έδειχνε στη Ρώμη το ίδιο στιβαρή και απροσπέλαστη ακόμη και χωρίς τον Μπονούτσι. Ο Μπενάτια, άλλωστε, είχε άψογη συνεργασία με τους Κιελίνι και Μπαρτσάλι, με τον τελευταίο να μην αγωνίζεται δεξιά στην τριάδα αυτή τη φορά αλλά στο κέντρο, σαν αντι-Μπονούτσι.

Οπως γράφει η ιταλική εφημερίδα, σε αυτές τις δύο αγωνιστικές η Γιουβέντους έχει επιτρέψει στους αντιπάλους της μόλις δύο σουτ προς την εστία του Μπουφόν. Ενα η Φιορεντίνα, ένα η Λάτσιο. Η διαφορά είναι μεγάλη σε σχέση με πέρυσι στο αντίστοιχο διάστημα, όταν οι μπιανκονέρι είχαν δύο ήττες και είχαν επιτρέψει εννιά σουτ προς την εστία στις Ουντινέζε και Ρόμα. Κόντρα στους τζαλορόσι, μάλιστα, ήταν επτά τα σουτ προς την εστία, επίδοση που ήταν η χειρότερη στο περσινό πρωτάθλημα.

Η διαφορά είναι μεγάλη και σε σύγκριση με τους αντιπάλους της αφού η Ιντερ έχει ήδη δεχθεί σε δύο αγωνιστικές επτά σουτ προς την εστία της ενώ η Μίλαν δέκα... Η Gazzetta dello Sport προσθέτει ότι το ανησυχητικό για τους αντιπάλους είναι ότι η Γιουβέντους μπορεί και καλύτερα, αφού πέρυσι δεν είχε δεχθεί κανένα σουτ προς την εστία της σε τέσσερις αναμετρήσεις (Τζένοα, Αταλάντα, Παλέρμο, Φροζινόνε) ενώ γίνεται μνεία όχι μόνο στις πολλές λύσεις που υπάρχουν για την άμυνα αλλά και στο γεγονός ότι η ομάδα συνεχίζει να αμύνεται συνολικά, από την επίθεση δηλαδή ως το κέντρο και την άμυνα, ως πραγματική ομάδα.

Στο κείμενο γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι ο Αλέγκρι είχε εστιάσει στο ότι η Γιουβέντους είχε δεχθεί γκολ σε κάθε φιλικό, ζητώντας περισσότερη συγκέντρωση με την έναρξη των επίσημων αναμετρήσεων, ενώ υπάρχουν και δηλώσεις του Μπαρτσάλι, ο οποίος λέει: «Πιστεύουμε πολύ στην αμυντική σταθερότητα μας, είναι ένα από τα όπλα μας. Με τον Μπενάτια υπήρξε αμέσως μια καλή συνεργασία, είναι αμυντικός επιπέδου. Οταν παίζουμε εγώ, ο Κιελίνι και ο Μπονούτσι δεν χρειάζεται να μιλήσουμε καθόλου, συνεννοούμαστε με ένα βλέμμα. Κόντρα στη Λάτσιο, με τον Μπενάτια, έπρεπε να μιλάμε περισσότερο και είναι λογικό αυτή την περίοδο. Εχουμε ένα ρόστερ με περισσότερη ποιότητα φέτος, περισσότερες λύσεις σε όλους τους ρόλους αλλά για να νικήσεις πρέπει να έχεις τη σωστή νοοτροπία και να είσαι ομάδα».

3 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα για την άμυνά μας, αν και προσωπικά θα προτιμούσα να κερδίζουμε με 3-2 ή και 4-3 παρά με 2-1 και 1-0, Μ2 4-2 παρά 2-0για να υπάρχει καλύτερο θέαμα.. (Χρήστος Χ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοώ ότι χωρίς την επίθεση δεν κερδίζεις.. Τι θα γίνει δηλ. αν παίξουμε με μια παρόμοια άμυνα, π.χ. μην Ατλέτικο Μαδρίτης; Θα δίνουν ρεσιτάλ οι δυο άμυνες και θα το πάμε αναπόφευκτα στην παράταση και στα πέναλτυ; (Χρήστος Χ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα ή άμυνα καιρδιζει τα ματς .... μία ομάδα μόνο με επίθεση είναι πάντα ευάλωτη στό αποτέλεσμα.... άλλωστε οι ιταλοί έχουν διδάξει άμυνα σε όλο τον κόσμο... όπως είπε και ο αείμνηστος γιοχαν κρο'ι'φ"Οι ιταλοί δεν μπορούν να μας κερδίσουν αλλά μπορείς πάντοτε να χάνεις από εκείνους"!

      Διαγραφή