13 Αυγ 2016

Όταν ένας παίκτης μπορεί να ξεπεράσει το ρόλο του προπονητή…

Τα τελευταία χρόνια, τέτοια εποχή, ο Τζανλουίτζι Μπουφόν δε δουλεύει μόνο για να είναι έτοιμος στις επίσημες υποχρεώσεις της Γιουβέντους.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ο αρχηγός, ειδικά από τη στιγμή που έφυγε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, είναι αυτός που βάζει κάθε καλοκαίρι τα νέο αποκτήματα στο κλίμα της ομάδας. Με σοβαρότητα, λίγα και μετρημένα λόγια, ο Τζίτζι περνάει το μήνυμα σε όλους, είτε πρόκειται για τον Ιγκουαΐν, είτε για τον Πιάτσα.

Δεν είναι απλά ο παλαιότερος στους μπιανκονέρι είναι ο φυσικός ηγέτης της Γιουβέντους. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να μεταφέρει με τον καλύτερο και πιο πειστικό τρόπο τη φιλοσοφία και τη λογική των Τορινέζων.

Αυτό δεν μπορεί να το κάνει κανένας άλλος. Ούτε παίκτης αλλά ούτε και ο προπονητής. Ακόμη και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι με την εξυπνάδα και τη μεταδοτικότητα που τον διακρίνει, δεν είναι σε θέση να αντικαταστήσει τον Μπουφόν.

Για τον Μπουφόν είναι τα αποδυτήρια της Γιουβέντους είναι σαν το... δωμάτιό του. Μπαινοβγαίνει τόσα χρόνια, έχει ζήσει τα πάντα, ξέρει ανά πάσα στιγμή τι χρειάζεται η ομάδα, τι πρέπει ν’ ακούσει ο νεοφερμένος στο Βίνοβο.

Και αυτός ο ρόλος χρειάζεται εξίσου όσο και αυτός του φύλακα της εστίας της ομάδας. Μια καθοριστική απόκρουση μπορεί να δώσει βαθμούς σε ένα σημαντικό ματς. Η ψυχολογική προετοιμασία που προσφέρει, μπορεί να δώσει περισσότερα.

Αυτό θα το καταλάβουμε και θα το αναζητήσουμε καλύτερα σε δύο χρόνια. Αλλά έως τότε θα έχει βρεθεί η… απαλλαγή του. Προετοιμάζονται Μπονούτσι και Μαρκίζιο…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου