24 Αυγ 2016

Επίθεση στη Λέγκα από τον Μαρότα για συγκεκριμένους κανόνες που αφορούν ποδοσφαιριστές και εφαρμόζονται από φέτος

Κατά της Λέγκα και συγκεκριμένων κανόνων, παρουσιάστηκε ο Μπέπε Μαρότα.

Ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους μιλώντας στην Tuttosport κατέκρινε την επιβολή συγκεκριμένου αριθμού παικτών από τις ακαδημίες.

Από αυτή τη σεζόν, οι ομάδες της Serie A θα πρέπει να έχουν στην 25άδα τους τουλάχιστον τέσσερις ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ακαδημίες τους αλλά και τέσσερις Ιταλούς που έχουν στο παρελθόν συγκεκριμένα χρόνια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Δηλαδή οι 8 από τους 25 πρέπει να πληρούν συγκεκριμένους όρους.

Και αν η δεύτερη τετράδα καλύπτεται εύκολα (για παράδειγμα η Γιουβέντους έχει αρκετούς Ιταλούς που μετράνε πολλά λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα), ο Μαρότα αντιτίθεται για τους νέους.

«Αυτός είναι ένας κανόνας που αντιτίθεται στο θέαμα», είπε ο γενικός διευθυντής των μπιανκονέρι στην εφημερίδα του Τορίνο και συμπλήρωσε: «Προσπαθούμε να επανεκκινήσουμε το πρωτάθλημά μας αλλά εφαρμόζονται κανόνες σαν και αυτούς που είναι παράλογοι. Ο συγκεκριμένος κανόνας στην παρούσα κρίσιμη και ιστορική στιγμή για το ποδόσφαιρό μας είναι έντονα αρνητικός».

Στην απέναντι όχθη, αυτή της Λίγκας, υποστηρίζουν πως με αυτόν τον τρόπο δίνουν ευκαιρίες στους ποδοσφαιριστές της Ιταλίας, κρατώντας οι ομάδες την ιταλική ταυτότητα και χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν συνέχεια ξένους παίκτες για να ενισχύσουν τους συλλόγους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου