15 Αυγ 2016

Ο Πίρλο θυμάται γιατί το 2012 στην πρώτη προπόνηση του Πογκμπά στη Γιούβε, όλοι οι παίκτες γελούσαν

Ο Αντρέα Πίρλο θυμήθηκε την πρώτη προπόνηση του Πολ Πογκμπά στη Γιουβέντους, η οποία πέτυχε, όπως είπε, μια σπουδαία συμφωνία για την πώληση του.

Ο Maestro ήταν ένας από τους μέντορες του Γάλλου στα πρώτα του βήματα ως κανονικός ποδοσφαιριστής και θυμήθηκε την εντύπωση που άφησε σε όλους όταν προπονήθηκε για πρώτη φορά με τους μπιανκονέρι, το καλοκαίρι του 2012.

«Στην πρώτη προπόνηση της ομάδας με τον Πογκμπά, οι παίκτες γελούσαν. Δεν γελούσαμε, όμως, για κανέναν άλλο λόγο, πέραν του ότι δυσκολευόμασταν να πιστέψουμε πως μια ομάδα σαν την Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να δει τις ικανότητές του και τον άφησε να φύγει έτσι απλά. Νομίζω στη Γιουβέντους ακόμα πρέπει να γελάνε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την πρώτη φορά που προπονήθηκε ο Πογκμπά με τη Γιουβέντους. Ήταν τόσο νέος και μπορούσαμε να δούμε πόσο ξεχωριστός ήταν. Όταν πήγαμε στα αποδυτήρια, ήρθε ο Μπουφόν γελώντας και μου είπε "Αλήθεια τον άφησαν να φύγει τσάμπα;"», θυμήθηκε ο Πίρλο, ο οποίος στη συνέχεια σχολίασε και την μεταγραφή-επιστροφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Δε νομίζω ότι η Γιουβέντους ήθελε να φύγει ο Πογκμπά ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ καλά γι' αυτούς. Υπέγραψαν έναν ποιοτικό παίκτη χωρίς να πληρώσουν τίποτα, αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην κατάκτηση τροπαίων τα τέσσερα χρόνια που έμεινε εκεί, και τον πούλησαν για 105.000.000 ευρώ. Από όποια πλευρά κι αν το κοιτάξεις, η Γιουβέντους είχε κάνει μια σπουδαία συμφωνία».

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου