20 Αυγ 2016

Αλήθειες και ρεαλισμό από τον Αρίγκο Σάκι για τη Γιούβε και τη διοίκηση του Αντρέα Ανιέλι

Ο Αρίγκο Σάκι βλέπει πρωταθλήτρια και φέτος την Γιουβέντους, η διοίκηση της οποίας, όπως είπε, είναι δέκα χρόνια μπροστά από τους αντιπάλους της.

Με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος 2016-17, ο Σάκι παραχώρησε συνέντευξη και μάλλον δεν εξέπληξε με τα προγνωστικά του.

«To 87% όσων στοιχηματίζουν ποντάρουν στη Γιουβέντους. Προσωπικά δεν έχω παίξει ποτέ στοίχημα αλλά η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι κι εγώ να δω διαφορετική κατάληξη στο πρωτάθλημα. Η Γιουβέντους φρόντισε να ενισχυθεί και παράλληλα να... λεηλατήσει τους ανταγωνιστές. Ιγουαΐν και Πιάνιτς δεν είναι απλοί ποδοσφαιριστές», είπε αρχικά ο πρώην προπονητής της Μίλαν και της εθνικής Ιταλίας, για να προσθέσει...

«Πούλησε τον Πογκμπά; Μια μονάδα δεν αλλάζει την προοπτική. Η διοίκηση της Γιούβε είναι δέκα χρόνια μπροστά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της και ο Αλέγκρι είναι πολύ καλός τόσο στην τακτική όσο και στη διαχείριση του ρόστερ. Μόνο η βασίλισσα μπορεί να χάσει τον θρόνο αλλά οι άλλες θα πρέπει να είναι έτοιμες, αν συμβεί κάτι τέτοιο».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο Σάκι είπε πως «η Γιουβέντους είχε πάντα ανταγωνιστές τις δύο από το Μιλάνο, οι οποίες όμως είναι πιο πίσω πια. Νάπολι και Ρόμα, όπως λέει η ιστορία, έχουν νικήσει λίγο στην ιστορία τους. Παρ' όλα αυτά, ποντάρουν σε δύο πολύ καλούς προπονητές», για να καταλήξει απαντώντας στην ερώτηση αν μπορεί οι μπιανκονέρι να επικεντρωθούν στο Champions League και να αφήσουν αρκετούς βαθμούς στη Serie A.

«Αυτό το ρίσκο θα υπήρχε για οποιαδήποτε άλλη ομάδα αλλά η Γιούβε ξέρει τι να κάνει. Ακόμη κι αν ένα ματς είναι ισορροπημένο, νικάει γιατί έχει πιο καθοριστικούς ποοσφαιριστές. Στόχος της είναι να προχωρήσει πολύ και στο Champions League, φρόντισε να ανεβάσει το επίπεδο στο ρόστερ της, τώρα πρέπει να μάθει να κουμαντάρει το ματς, έτσι λειτουργεί το πράγμα στο Champions League».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου