6 Αυγ 2016

Η νέα ποδοσφαιρική πραγματικότητα, η αναγέννηση της Γιούβε και μερικές αλήθειες που είπε ο Καπέλο

Για τη συμφωνία της Μίλαν με τους Κινέζους, την προσφορά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι αλλά και το μοντέλο της Γιουβέντους μίλησε ο Φάμπιο Καπέλο.

Ο βετεράνος Ιταλός προπονητής που μεγαλούργησε στον πάγκο των ροσονέρι αλλά είχε και πέρασμα από τη Γιούβε (στην οποία αγωνίστηκε και ως ποδοσφαιριστής) είπε μερικές αλήθειες.

Ας δούμε τις σημαντικότερες τοποθετήσεις του…

«Η Γιουβέντους αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το γήπεδό της και τους πόρους που της προσφέρει. Επίσης, κατάφεραν να αναγεννήσουν το ομαδικό πνεύμα. Παίκτες όπως ο Μπουφόν, ο Μπαρτζάλι, ο Κιελίνι, ο Μπονούτσι, ο Μαρκίζιο έχουν καταφέρει να αφήσουν το ίχνος τους», είπε ο Καπέλο και αναφέρθηκε στο περσινό κακό ξεκίνημα της Γιούβε: «Θυμηθείτε τι έκανε ο Μπουφόν στον περσινό αγώνα με τη Σασουόλο; Τους επανέφερε όλους στην τάξη».

Για τη φετινή Serie A, ο Ιταλός επανέλαβε την παλιότερη άποψή του. «Το έχω πει ήδη, δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Οι ομάδες του Μιλάνου έχουν πολύ δουλειά».

Για τη μεταβίβαση των μετοχών της Μίλαν στους Κινέζους, σχολίασε: «Η νέα πραγματικότητα στηρίζεται στα κεφάλαια από τους Άραβες, τους Κινέζους ή τους Ρώσους. Δείτε τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Όλες στηρίζονται σε ξένους. Προς το παρόν, οι μόνοι σύλλογοι που ξεφεύγουν από αυτό το μοντέλο είναι η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα στην Ισπανία γιατί έχουν μια διαφορετική δομή και η Μπάγερν γιατί είναι ένα όνομα-κολοσσός στη χώρα της».

Για τον Σίβλιο Μπερλουσκόνι και τη θητεία 30 χρόνων στην ομάδα του Μιλάνου, είπε: «Στην πραγματικότητα είναι ένας από τους μεγαλύτερους προέδρους στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Πήρε την ομάδα και την οδήγησε στην κορυφή του κόσμου. Ακόμη και ο χειρότερος εχθρός του δεν μπορεί να διαφωνήσει με τους αριθμούς και όσα πέτυχε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου