15 Αυγ 2016

Ο μοναδικός αντίπαλος που μπορεί να σταματήσει τη Γιούβε από το 6ο σερί πρωτάθλημα

Μετράμε αντίστροφα για την έναρξη της φετινής Serie A, μια σεζόν που έχει ένα χαρακτηριστικό που έχουμε να ζήσουμε εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Η Γιουβέντους δεν είναι απλά το απόλυτο φαβορί αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως το πρωτάθλημα θα έχει τελειώσει από τον… Δεκέμβριο. Η πραγματικότητα λέει πως μόνο οι μπιανκονέρι δυναμώθηκαν τόσο πολύ, τη στιγμή που κατάφεραν να αποδυναμώσουν τους αντιπάλους τους.

Δεν έγιναν απλά καλές μεταγραφές (Πιάνιτς και Ιγκουαΐν) αλλά η ομάδα τους πήρε από τον δεύτερο και τρίτο της περσινής σεζόν. Αυτό το δεδομένο κάνει ακόμη πιο δυνατούς τους μπιακονέρι. Σε συνδυασμό και με τις άλλες κινήσεις (ειδικά αυτή του Ντάνι Αλβες), η Γιούβε δείχνει πως θα είναι το απόλυτο αφεντικό στο πρωτάθλημα που αρχίζει το σαββατοκύριακο. Μπορεί να είναι και έτσι. Αλλά χρειάζεται προσοχή…

Καμία ομάδα δεν έχει πάρει πρωτάθλημα από το καλοκαίρι. Καμία ομάδα δεν έχει σηκώσει κούπα λόγω μεταγραφών. Θα πρέπει όλοι τους να αποδείξουν μέσα στα γήπεδα το ρόλο του φαβορί, θα πρέπει να δείξει η Γιούβε χαρακτήρα, ταυτότητα, στόχους, προσήλωση, σοβαρότητα, δουλειά.

Πριν περίπου ένα χρόνο η Γιούβε έχανε στην πρεμιέρα. Ήταν μια ήττα σοκ. Ακολούθησαν και άλλα αντίστοιχα σοκαριστικά αποτελέσματα. Όλα αυτά έγιναν μάθημα στον Αλέγκρι και τους ποδοσφαιριστές του και κανείς δε θέλει να ζήσει μια ανάλογη κατάσταση.

Οι παλιοί θέλουν να κατακτήσουν το 6ο σερί πρωτάθλημα και να γράψουν μια μοναδική ιστορία στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Οι νέοι θέλουν να κατακτήσουν το πρώτο τους σκουντέτο. Ο Αλέγκρι το τρίτο σερί, τέταρτο συνολικά. Είναι μια χρονιά με διαφορετικά στοιχήματα για πολλούς αλλά με το ίδιο κέρδος για όλους: την απονομή του Μαΐου.

Είναι μια σεζόν που θα δούμε τα αποτελέσματα της ψυχολογικής δουλειάς που γίνεται στο Βίνοβο. Μπορεί να ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι πάντα τόσο απλό. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος της φετινής Γιουβέντους είναι η έπαρση. Αν η ομάδα καταφέρει να τον αφήσει εκτός αποδυτηρίων, τότε, πράγματι, μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα σχετικά νωρίς.

Η αρχή θα πρέπει να γίνει στο ματς με τη Φιορεντίνα…

Forza Juve!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου