4 Σεπ 2016

Ο υπαρκτός φόβος του Ρουγκάνι

Ο Στέφαν Λιχτστάινερ έκανε λάθος χειρισμούς και τέθηκε στο περιθώριο από τη Γιουβέντους με τον αποκλεισμό του από τη λίστα του Champions League.

Υπάρχει και ένα ακόμη μικρό «αγκάθι» στην ομάδα, δε σχετίζεται με την πρακτική του Ελβετού, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση. Και από τη Γιουβέντους και από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά του Ντανιέλε Ρουγκάνι φυσικά και δεν υπάρχει αλλά ο Ιταλός αμυντικός είναι προβληματισμένος από το φετινό ρόλο που θα έχει στην ομάδα.

Στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής απέναντι στη Λάτσιο στο Ολίμπικο, τη θέση του Λεονάρντο Μπονούτσι που έμεινε εκτός αποστολής για τους γνωστούς οικογενειακούς λόγους που είχε, την πήρε ο Μεχντί Μπενάτια.

Η έλευση του Μαροκινού δείχνει πως βάζει στο περιθώριο τον Ρουγκάνι. Πιο έμπειρος ο πρώτος, εξελίξιμος ο δεύτερος. Ο Ρουγκάνι είναι ένα σοβαρό παιδί που θεωρεί τον εαυτό του πολύ τυχερό που βρίσκεται στη Γιουβέντους και ήδη έχει πανηγυρίσει το πρώτο νταμπλ της καριέρας του.

Φοβάται όμως μη χάσει εντελώς τη θέση του στην ομάδα. Ξέρει πως, μπροστά από τους Μπαρτζάλι, Κιελίνι και Μπονούτσι, είναι παγκίτης και θα χρησιμοποιείται ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας αλλά τον φοβίζει ο Μπενάτια.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε, έδειξε προτίμηση στο νέο μεταγραφικό απόκτημα και όχι στον ίδιο. Μια απόφαση για ένα 90λεπτο δεν καθορίζει τι θα γίνει μια ολόκληρη σεζόν αλλά ο Ρουγκάνι κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα και στο πίσω μέρος του κεφαλιού του έχει την υποψία πως ίσως αποτελέσει φέτος την τελευταία αμυντική λύση του προπονητή του.

Από την άλλη, ο προπονητής έχει δείξει πως είναι αρκετά δίκαιος και μοιράζει την τράπουλα κατά το δοκούν. Το λάθος που δεν πρέπει να κάνει ο Ρουγκάνι είναι να χειριστεί το θέμα όπως το χειρίστηκε ο πρώην συμπαίκτης του Σιμόνε Τζάτζα.

Οι δικοί του άνθρωποι τον συμβουλεύουν να συνεχίσει να δουλεύει και να μη χάσει τον προσανατολισμό του και θα πάρει τις ευκαιρίες του μέσα στη χρονιά. Εξάλλου η Γιουβέντους παίζει σοβαρά σε τρις διοργανώσεις και θα χρειαστεί βοήθειες από τον πάγκο.

Ο φόβος του Ρουγκάνι είναι υπαρκτός όμως…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου