5 Σεπ 2016

Η ερώτηση του νεοφερμένου Ιγκουαΐν στην προπόνηση της Γιούβε που δεν έλαβε απάντηση αλλά περίεργα βλέμματα

Στο πώς ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν προσαρμόζεται στο Τορίνο, αναφέρεται σε σημερινό ρεπορτάζ της η Gazzetta dello Sport.

Ο τρόπος με τον οποίο ξεκινάει το σχετικό κείμενο, δείχνει και κάποιες διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Νάπολι.

«Σε μία από τις πρώτες του προπονήσεις με τους μπιανκονέρι, ο Αργεντίνος κάποια στιγμή αναρωτήθηκε: "Εδώ κανείς δεν φέρνει τον καφέ;". Η απάντηση που έλαβε ήταν σιωπή και περίεργα βλέμματα. Εκείνη την ημέρα, ο Pipita κατάλαβε ότι στην casa Juve δεν θα έβρισκε κάποιον σαν τον Τομάζο, τον φροντιστή της Νάπολι που ανά διαστήματα στις προπονήσεις κυκλοφορεί με καφέ σε θερμό για να... δροσίσει τους ποδοσφαιριστές ή το προπονητικό σταφ».

Στη συνέχεια του άρθρου, τονίζεται ότι ο Ιγκουαΐν έκοψε τους καφέδες και έχει επανέλθει στο αργεντίνικο «mate», το οποίο η Γιουβέντους έμαθε από τους Κάρλος Τέβες-Ρομπέρτο Περέιρα και τώρα το απολαμβάνουν, όταν πρέπει, οι Πάουλο Ντιμπάλα και Ιγκουαΐν. Πέραν αυτού, όμως, το σημαντικό είναι ότι ο 28χρονος φορ, όπως γράφει η Gazzetta dello Sport, έχει αρχίσει να προσαρμόζεται καλά μετά από 1,5 μήνα παρουσίας στο Τορίνο.

Ο Αργεντίνος αποφάσισε τελικά να μην μετακομίσει στην πολυτελή βίλα, φωτογραφίες της οποίας είχαν κυκλοφορήσει όταν έκλεισε η μεταγραφή του στη Γιούβε, αλλά σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, το οποίο είναι κοντά σε αυτό του Ντιμπάλα. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Ιγκουαΐν απολαμβάνει στις ελεύθερες ώρες να κινείται στο κέντρο της πόλης και να έρχεται σε επαφή με τους οπαδούς των μπιανκονέρι ενώ με τον Ντιμπάλα μοιράζονται και μια σουίτα του Juventus Stadium.

Πέρυσι, το δίδυμο ήταν Ντιμπάλα-Πογκμπά. Φέτος είναι Ντιμπάλα-Ιγκουαΐν, πράγμα που σημαίνει ότι οι οικογένειες και οι φίλοι των δύο Αργεντίνων παρακολουθούν από την ίδια σουίτα -η οποία κοστίζει 50.000 ευρώ ετησίως- τους αγώνες της Γιουβέντους.

Η βοήθεια του Πάουλο, σημειώνει η GdS στο κείμενο της, είναι σημαντική στο να προσαρμοστεί γρήγορα ο Γκονζάλο, ο οποίος όμως ούτως ή άλλως δεν δυσκολεύεται σε τέτοιες καταστάσεις αφού έχει ήδη ζήσει σε Μπουένος Άιρες, Μαδρίτη και Νάπολη.

Στο Τορίνο, ο Αργεντίνος φορ έχει ήδη βρει 2-3 εστιατόρια (τα δύο εκ των οποίων θεωρούνται και στέκια πολλών παικτών της Γιουβέντους) αν και εμπιστεύεται σε πολύ μεγάλο βαθμό την κουζίνα του Βίνοβο (προπονητικό κέντρο των μπιανκονέρι) ενώ έχει ήδη «προσλάβει» τον κουρέα που χρησιμοποιούσε ο Αρτούρο Βιντάλ.

Στον Χιλιανό, ο Μάρκο Ντι Νάπολι (όπως ονομάζεται), επί μια 4ετία έφτιαχνε το μαλλί και το μούσι, «υποφέροντας» από τις εμπνεύσεις που είχε ο Αρτούρο. Τώρα, ο Ιγκουαΐν είναι πιο απλός αφού του ζητάει να του περιποιείται το μούσι ώστε να είναι πάντα ΟΚ.

Εύκολα, καταλήγει η Gazzetta dello Sport, μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι ο Μάρκο θα επισκεφθεί το Βίνοβο την Παρασκευή καθώς ο Αργεντίνος θα θέλει να είναι στην εντέλεια για το ματς του Σαββάτου με την Σασουόλο, όπου αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση ως βασικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου