5 Σεπ 2016

Το αναλυτικό ρεπορτάζ της Tuttosport για την «προδοσία» του Πογκμπά και τι ειπώθηκε σε μία μεγάλη συζήτηση στα αποδυτήρια

«Προδομένοι από τον Πογκμπά», είναι ο τίτλος με τον οποίο κυκλοφορεί σήμερα η Tuttosport και αναφέρεται στους ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους.

Ο Γάλλος επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τονίζοντας στις δηλώσεις του ότι πήρε αυτή την απόφαση με βάση την καρδιά του... Προφανώς και ο Γάλλος είναι ελεύθερος να αποφασίσει ό,τι θέλει για την καριέρα του και την ζωή του γενικότερα αλλά στο Τορίνο αισθάνονται ότι δεν τους φέρθηκε σωστά. Και αυτό δεν το αισθάνονται (μόνο) στη διοίκηση αλλά κυρίως στα αποδυτήρια.

Η Tuttosport αναφέρει στο ρεπορτάζ της, ότι όταν τελείωσαν οι προπονήσεις για την περασμένη σεζόν και ετοιμάζονταν άλλοι για διακοπές και άλλοι για να ενσωματωθούν στις εθνικές τους ομάδες ενόψει Euro, έγινε μια μεγάλη συζήτηση στα αποδυτήρια για την επόμενη, δηλαδή τη φετινή, σεζόν.

Σε αυτή την συζήτηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πογκμπά είπε στους συμπαίκτες του και ειδικά στους παλαιότερους ότι θα παραμείνει στο Τορίνο. Την ίδια στιγμή, γράφει η Tuttosport, η διοίκηση ετοίμαζε νέο συμβόλαιο για τον Γάλλο. Οι Μπέπε Μαρότα και Φάμπιο Παράτιτσι, υποστηρίζει το ρεπορτάζ, ήξεραν ότι ο Πογκμπά αργά ή γρήγορα θα ζητούσε μεταγραφή αφού έχει ως μάνατζερ τον Μίνο Ραϊόλα αλλά πίστευαν, προφανώς μετά και από συζητήσεις που είχαν γίνει, ότι αυτό θα συνέβαινε το καλοκαίρι του 2017 και όχι τώρα.

Αυτό πίστευαν και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι με τους συμπαίκτες του, μετά τις συζητήσεις που είχαν με τον Πογκμπά. Τελικά ο Γάλλος αποφάσισε να ζητήσει φέτος μεταγραφή, με συνέπεια το κλίμα να γίνει βαρύ για αυτόν στα αποδυτήρια. Η Tuttosport, μάλιστα, αναφέρει τρία πρόσωπα και τρεις φράσεις αυτών, για να δείξει ότι οι μπιανκονέρι αιφνιδιάστηκαν και απογοητεύτηκαν από την αλλαγή στάσης του Πογκμπά.

1. Οταν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την μεταγραφή του Γάλλου, απάντησε με ειρωνία: «Ισως έφυγε επειδή δεν άντεχε πλέον να τον κερδίζω σε κάθε μονομαχία». Η (ειρωνική) τοποθέτηση του allenatore, αφορά στα βίντεο που είχε ανεβάσει η Γιουβέντους με τις μονομαχίες τους τόσο με τα πόδια όσο και στο μπάσκετ, όπου ο Μαξ είχε βγει νικητής.

2. Ο Πάουλο Ντιμπάλα, ο οποίος ήταν κολλητός του Πογκμπά, σε δηλώσεις του στη Gazzetta dello Sport κατά τη διάρκεια του Euro, είχε τονίσει: «Είμαι σίγουρος ότι θα ξαναδώ τον Πολ στην προετοιμασία». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Αργεντίνος έμεινε έκπληκτος όταν είδε τον Γάλλο να παίρνει μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να δηλώνει ότι επέστρεψε σπίτι του και ότι αποφάσισε με βάση την καρδιά του.

3. Την ημέρα που η Γιουβέντους ήταν στη Villar Perosa για την παραδοσιακή επίσκεψη στην ιστορική βίλα της οικογένειας Ανιέλι, ο Τζανλουίτζι Μπουφόν ρωτήθηκε για τις αποχωρήσεις των Αλβαρο Μοράτα και Πολ Πογκμπά. Για τον Ισπανό, ο αρχηγός είπε ότι έστειλε στους συμπαίκτες του ένα πολύ όμορφο μήνυμα και ότι απέδειξε και στο «αντίο» του ότι είναι ένα μορφωμένο παιδί και εξαιρετικός χαρακτήρας.

Για τον Γάλλο, όμως, είπε κάτι άλλο. «Δεν έχουμε μιλήσει μαζί του, δεν μας έχει πει τίποτα. Είναι μάλλον πιο εύκολο να τον παρακολουθείς μέσω των social media», ήταν η τοποθέτηση του Τζίτζι, η οποία ουσιαστικά... δίνει τον Πογκμπά για την συμπεριφορά του.

1 σχόλιο:

  1. Κάποτε ήρθε ο Ρας και παίξαμε μπαράζ με την Τορίνο για να βγούμε ουέφα και αποκλειστήκαμε από μια ελληνική ομάδα παρακαλώ. Από την άλλη κάποτε άλλοτε έφυγε ο Μπάτζο και πήραμε Πρωτθλητριών με βασικό τον Βίερκοβοντ (φανταστείτε ο συμπαίκτης του στην εθνική του 82 Μπορντόν ηταν προπονητής τερματοφυλάκων, μιας θέσης που παίζεις άνετα μέχρι τα 40, κι αυτός βασικός άμυνα!!!) και όταν έφυγε ο Ζιντάν πήραμε Πρωτάθλημα, κι όταν έφυγαν όλοι εκτός από 5 το 2006 πήραμε πρωτάθλημα serie b κ.λπ. κ.λπ. Η λίστα είναι ατελείωτη. Η φανέλα μετράει και μετράει πολύ. Αν αφήνει ένα κενό ο Πογκμπά, είναι το κενό στη φανέλα με το 6, ευτυχώς δηλαδή. Η ομάδα αυτή θα νικήσει και στην Ευρώπη. Ακόμη και το φλέγμα το γνωστό με το οποίο κάνουν δηλώσεις όσοι μείνανε δείχνει πού πάει το πράγμα. Εδώ είμαστε για να χαρούμε σύντομα.
    FinoAllaFineForzaJuventus!!!
    alkis78

    ΑπάντησηΔιαγραφή