28 Σεπ 2016

Καλή ή κακή η μέχρι τώρα Γιουβέντους; Η πρώτη αποτίμηση

Ποια είναι η πρώτη εικόνα μετά από έναν ικανοποιητικό αριθμό επίσημων παιχνιδιών; Θετική; Αρνητική; Προβληματική ή ελπίδοφόρα;

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Η άμυνα δείχνει να βρίσκει ξανά τα πατήματά της και κάποια στιγμή θα επιστρέψει το σερί στο «μηδέν». Η κλασική τριάδα Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Μπονούτσι είναι σταθερές αξίες, καλά ματς έχει κάνει και ο Μπενάτια, θετική εμφάνιση και από τον άτυχο Ρουγκάνι.

Το δεξί και το αριστερό άκρο δείχνουν να πατάνε πολύ γερά στα πόδια τους. Ντάνι Αλβες και Αλεξ Σάντρο κάνουν πολύ καλά παιχνίδια, ειδικά ο δεύτερος πρέπει να είναι ο πιο φορμαρισμένος σε διάρκεια παίκτης της φετινής Γιουβέντους.

Στο κέντρο ο Μίραλεμ Πιάνιτς δένει όλο και περισσότερο με το υπόλοιπο σύνολο. Ο Λεμινά θέλει πολλή δουλειά και εμπειρίες αλλά είναι ελπιδοφόρος. Ο Κεντίρα, αν και τις περισσότερες φορές είναι σταθερός, έκανε καλό ξεκίνημα και μετά έπεσε. Ο Ασαμόα είναι ο γνωστός Ασαμόα με τα σκαμπανεβάσματά του, ο Ερνάνες δεν είναι λύση εμπιστοσύνης. Όταν ενσωματωθούν Στουράρο και Μαρκίζιο θα έχει επιπλέον λύσεις η ομάδα στη μεσαία γραμμή.

http://www.forzajuve.gr/2016/09/juventus-nea_29.html

Μπροστά, ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν πυροβολεί με κάθε ευκαιρία ενώ ο Πάουλο Ντιμπάλα ψάχνει την ψυχολογία του και όταν τη βρει, ελπίζουμε να μην καθυστερήσει, θα ξεδιπλώσει και φέτος τις αρετές του. Ερωτηματικό που προβληματίζει ο Μάντζουκιτς.

Στις αλλαγές, Εβρά και Λιχτστάινρ μπορούν να εγγυηθούν όταν τους χρησιμοποιεί ο Αλέγκρι ενώ ο Πιάτσα έχει μπόλικο δρόμο μπροστά του. Πίσω από όλους αυτούς, ο Τζανλουίτζι Μπουφόν. Χωρίς σχόλιο…

Μια χαρά είναι η ομάδα μετά από έναν μήνα επίσημων δραστηριοτήτων, έξι αναμετρήσεων στο πρωτάθλημα και δύο στην Ευρώπη. Σύμφωνοι, έκανε μια γκέλα με τη Σεβίλλη και μια απρόσμενη ήττα από την Ιντερ αλλά σε γενικές γραμμές τα πάει καλά. Και όπως δήλωσε προ ημερών ο Αλέγκρι «η Γιουβέντους έχει πάρει τα ματς που έπρεπε να πάρει».

Με τον καιρό, όχι τόσο μακριά χρονικά, θα δέσουν όλοι όλο και καλύτερα. Μόλις χθες ο Μαρότα είπε πως θα είμαστε πανέτοιμοι σε ένα-ενάμιση μήνα. Αυτή η ομάδα, όπως τη βλέπω εγώ, αρχίζει να μου αρέσει αρκετά. Και όταν δέσει, θα είναι ακόμη πιο όμορφη, ακόμη πιο παραγωγική, ακόμη πιο δραστήρια. Ακόμη πιο… Γιούβε.

Η χρονιά είναι μεγάλη και βρισκόμαστε στο ξεκίνημά της. Ακολουθούν ντέρμπι, ματσάρες, αποστολές εκτός έδρας και γενικά η αδρεναλίνη θ’ ανέβει ακόμη περισσότερο. Εμπιστοσύνη στην ομάδα και… forza Juve!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου