3 Σεπ 2016

Η καλή, ευγενική και γλυκανάλατη Γιουβέντους μάς τελείωσε

Το τελευταίο εξάμηνο, με αποκορύφωμα την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, γίναμε μάρτυρες μιας σημαντικής αλλαγής της Γιουβέντους.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις δείχνουν πως η διοίκηση αποφάσισε να γίνει πιο ρεαλιστική και αυτό ισοδυναμεί με πιο σκληρή. Ξεκαθαρίζω από την αρχή πως σωστά πράττει και ίσως έπρεπε να το καταλάβει ακόμη πιο νωρίς.

Επιτέλους τελειώνει η λογική της… ιδρυματοποίησης και μιας ευαισθησίας που κάνει κακό στην ομάδα. Στις αρχές της χρονιάς, ο Μάρτιν Κάσερες μπλέχτηκε σε ένα τροχαίο λόγω της άστατης νυχτερινής ζωής που είχε. Σήμερα ο Ουγουανός δεν είναι μέλος της Γιουβέντους.

Σε αυτό βέβαια συνετέλεσε και ο τραυματισμός του αλλά η ομάδα, έστω και αργά, κατάλαβε πως ο παίκτης δεν κάνει για τη Γιούβε. Στην αρχή προσπάθησε να τον… διασώσει αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Ποιος παίκτης ταλαιπώρησε αρκετά με τις δηλώσεις του τη σεζόν που πέρασε; Εύκολη απάντηση. Ο Σιμόνε Τζάτζα. Ο Ιταλός δεν είναι μέλος της Γιουβέντους. Μπορεί να πέτυχε το γκολ-πρωτάθλημα απέναντι στη Νάπολι και μπορεί να είχε να δώσει και άλλα στην ομάδα, αλλά το στυλ του δεν ήταν στυλ Γιούβε. Μάλιστα ο Τζάτζα δέχτηκε και τελεσίγραφο από τη Γιούβε, κάτι που είχαμε να ζήσουμε καιρό.

Μια ακόμη περίπτωση που δείχνει πως πλέον η διοίκηση δεν είναι τόσο ευγενική, είναι αυτή του Στέφαν Λιχτσάινερ. Ο Ελβετός απαίτησε να πάει στην Ιντερ από τη στιγμή που δεν έχει εξασφαλισμένη θέση βασικού. Στην απαίτηση αυτή, πήρε την απάντησή του όταν είδε πως είναι εκτός λίστας Champions League.

Ρεαλιστικές κινήσεις που για κάποιους ίσως φαίνονται σκληρές. Για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί είναι κινήσεις που πρέπει να γίνονται. Η καλή, ευγενική και γλυκανάλατη Γιουβέντους τελείωσε. Και κάποιοι το βίωσαν από πρώτο χέρι φέτος.

Όλοι βιώνουν όμως μια επαγγελματική εταιρεία που τηρεί τις συμφωνίες της και ζητά από τους ποδοσφαιριστές κάτι πολύ απλό: να σέβονται το σύνολο και όχι την πάρτη τους. Όποιος δε θέλει, να φεύγει…

3 σχόλια:

  1. Και ακόμα το ότι έδωσαν τον Παντοίν που ουσιαστικά δεν ήταν παίχυης αξίας της Γιούβε.. Ένα ακόμα που πρέπει να γίνει ότι ο Πιάνιτς πρέπει να παίξει στη φυσική του θέση και να μη χαριστούν ακόμα και στον ίδιο το Μαρκίζιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .. με τον Ερνάνες όμως;;; χχαχαχα Και τα 3 εκ θα παίρνει και στι τσάμπιονς θα παίζει.. Κατά τα άλλα όλοι λένε ότι ήταν η χειρότερη μεταγραφή, της τελευταίας στιγμής, παράδειγμα προς μη επανάληψη, αλλά εγώ βλέπω τον παίοχτη να είναι μια χαρα..χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αιντε ρε το παλτο ο λιχτσταινερ που θελει και βασικος. που στραβωθηκαν χωρις λογο και επαιξε τοσα χρονια και ευχαριστω να πει

    ΑπάντησηΔιαγραφή