5 Οκτ 2016

Η σκληρή κριτική του France Football στον Πολ Πογκμπά

Τα πράγματα δεν πάνε καλά στο Μάντσεστερ για τον Πολ Πογκμπά, ο οποίος δέχεται σκληρή κριτική και από τους συμπατριώτες του.

Ο αγγλικός Τύπος έχει ασκήσει κριτική στην πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών για τις ως τώρα εμφανίσεις και σειρά παίρνει ο γαλλικός. Συγκεκριμένα, το France Football έκραξε τον Πογκμπά, ο οποίος αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς τα βρίσκει στην... ομάδα της καρδιάς του.

«Ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο της Χρυσής Μπάλας, ο δρόμος είναι μακρύς. Ακόμα δεν ξέρει κανείς ποια είναι η κανονική του θέση, ούτε ποιον παίκτη χρειάζεται δίπλα του για να μπορέσει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Δεν έχει γίνει ακόμα σημείο αναφορά ούτε σε εθνικό επίπεδο ούτε σε συλλογικό. Κι αν στα 23 του χρόνια έχει παίξει δύο τελικούς, Champions League και Euro, τους οποίους δεν κατάφερε να κερδίσει, είναι μακριά από το να γίνει ο παίκτης που θέλει να γίνει. Δηλαδή ένας μέσος ικανός να "κερδίζω μπάλες, να κάνω παιχνίδι, να δίνω ασίστ, και να σκοράρω, να είμαι δηλαδή ο ηγέτης της ομάδας επιθετικά και αμυντικά", όπως έχει πει ο ίδιος», αναφέρει χαρακτηριστικά στο σχετικό κείμενο του το France Football και συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό...


«Παραμένει μια υπόσχεση, ή ίσως ένα αίνιγμα πλέον. Ο Πολ Πογκμπά δε μοιάζει ακόμη σε τίποτα από αυτά που έχει πει ότι θέλει να γίνει. Είναι πολύ μακριά, σήμερα, από το να θεωρηθεί ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Αυτή τη στιγμή, για την ακρίβεια, δεν είναι ούτε καν ο καλύτερος Γάλλος, ο πιο πλήρης, ο πιο αποτελεσματικός. Και για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια δεν παίζει στο Champions League... Πότε θα κάνει ένα μεγάλο ματς με την εθνική Γαλλίας; Δεν είναι ο χαφ που θα παίξει μπροστά από την άμυνα για να ξεκινήσει το παιχνίδι της ομάδας αλλά δεν είναι και ο χαφ που μπορεί να παίξει πολύ μπροστά. Ο καλύτερος Πογκμπά περιμένουμε ακόμη να εμφανιστεί. Αύριο, μεθαύριο, πιο αργά, ποιος ξέρει... Ή ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου