19 Οκτ 2016

Τα δύο θετικά αλλά και τα δύο αρνητικά της Γιουβέντους από τη βραδιά στο Λιόν

Δύο θετικά και δύο αρνητικά στοιχεία για τη Γιουβέντους βρήκε η Gazzetta dello Sport από τη χθεσινοβραδινή νίκη στο Λιόν.

Οι μπιανκονέρι έκαναν βήμα πρόκρισης και παρέμειναν στην κορυφή του ομίλου, έστω σε ισοβαθμία με τη Σεβίλλη, παίρνοντας μια νίκη-χαρακτήρα στη Γαλλία με 10 παίκτες.

Αφήνοντας εκτός συναγωνισμού τον Τζανλουίτζι Μπουφόν, για τον οποίο δεν χρειάζεται να γράψει κάποιος κάτι για αυτά που έκανε στο ματς, η Gazzetta dello Sport εστίασε σε δύο θετικά και δύο αρνητικά από τη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση. Σε δύο «top» και δύο «flop», όπως τα ονομάζει και παραθέτουμε αυτούσια όσα γράφει...


Top - Κουαδράδο
Ο Αλέγκρι τον θεωρεί καθοριστικό στο να αλλάξει τους αγώνες κατά τη διάρκεια τους, ακόμη και με μια ενέργεια του. Στο Λιόν, με μια Γιούβε που δεν είχε απειλήσει τον Λόπες μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο πρώην της Φιορεντίνα ανακάλυψε ένα γκολ από το πουθενά. Η μπάλα στα πόδια, απέφυγε τον αντίπαλο και την κάρφωσε στα δίχτυα. Τώρα που είναι σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι, θα είναι το επιπλέον όπλο της Γιούβε μαζί με τον Μάρκο Πιάτσα.

Flop - Ντιμπάλα
Μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στην Ουντινέζε, καταλαβαίνεις ότι η βραδιά είναι κακή όταν τον βλέπεις να χάνει τρία συνεχόμενα κοντρόλ στο πρώτο ημίχρονο. Γεγονός τόσο συχνό, όσο το να χιονίσει τον Απρίλιο. Ο Αλέγκρι τον έβγαλε μάλλον αργά. Δεν υπάρχει φυσικά λόγος να πεις κάτι για έναν παίκτη που θα είναι πρωταγωνιστής για τα επόμενα δέκα Champions League αλλά σίγουρα πρέπει να κάνει... reset στο σαββατιάτικο ντέρμπι με τη Μίλαν.

Top - Αλεξ Σάντρο
Ο Βραζιλιάνος είναι ο πιο σταθερός σε υψηλό επίπεδο από την αρχή της σεζόν. Ξέραμε για τη σωματική δύναμη του, όπως και για το δυνατό και πολύ καλό αριστερό πόδι του. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο μόνος που έφτιαχνε φάσεις για τη Γιούβε. Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο, είναι το να τον βλέπεις τόσο σίγουρο στο αμυντικό κομμάτι: Το να τον περάσεις στο ένας εναντίον ενός γίνεται πολύ περίπλοκο. Αυτή την στιγμή, μόνο ο Αλάμπα είναι καλύτερος από αυτόν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Flop - Κέντρο
Η όχι και τόσο λαμπερή βραδιά της Γιουβέντους, ειδικά όταν το ματς ήταν 11 εναντίον 11, γεννιέται από την δυσκολία της μεσαίας γραμμής. Συνεχίζεται η ντεφορμέ περίοδος του Κεντίρα μετά τον πρώτο μήνα της σεζόν ως πρωταγωνιστής. Και αν ο Πιάνιτς, κόντρα σε ό,τι γίνεται συνήθως, έδωσε περισσότερο ποσότητα παρά ποιότητα, ο Λεμινά υπέφερε και πάλι στη θέση μπροστά από την άμυνα, όπως και με τη Σεβίλλη. Αφήνοντας στην άκρη την αποβολή, δεν έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά για να παίξει εκεί. Παραμένει, φυσικά, δυνατός στον ανασταλτικό τομέα αλλά η λύση για τον Αλέγκρι σε αυτόν τον ρόλο είναι η άμεση επιστροφή του Μαρκίζιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου