9 Οκτ 2016

Πογκμπά, Μοράτα, Ζάζα, τρεις παίκτες που έφυγαν από το Τορίνο. Είναι η πραγματικότητα καλύτερη γι’ αυτούς;

Μάντσεστερ, Λονδίνο, Μαδρίτη... Εχει να ζηλέψει σε κάτι το Τορίνο;

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Το πώς θα εξελιχθεί η φετινή σεζόν ή γενικά τα επόμενα χρόνια, δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Αυτό που ξέρουμε είναι αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει, η πραγματικότητα που ζούμε δηλαδή.

Και η πραγματικότητα δεν είναι καθόλου καλή προς το παρόν για τρεις ποδοσφαιριστές που ήθελαν να φύγουν από τη Γιουβέντους και έφυγαν.

Ο Πολ Πογκμπά, όπως έχει παραδεχθεί, αποφάσισε με την καρδιά του να επιστρέψει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αφού έφερε τα λεφτά που ήθελαν οι μπιανκονέρι, με γεια του με χαρά του. Με χαρά του; Μάλλον όχι...

Είπαμε, δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα αλλά προς το παρόν ο Γάλλος είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Ο αγγλικός Τύπος άρχισε από νωρίς την κριτική, ο γαλλικός ακολουθεί και γενικά ο Πογκμπά αισθάνεται τεράστια πίεση, την οποία δεν μπορεί να διαχειριστεί προς το παρόν.

Στο Τορίνο, το ξέρουμε όλοι αυτό και το έλεγε και ο ίδιος, όλοι τον αντιμετώπιζαν σαν μέλος μιας οικογένειας και του συγχωρούσαν ακόμη και κάποια λάθη. Αυτό, όμως, δεν το θεώρησε τόσο σημαντικό όσο έπρεπε.

Ο Σιμόνε Τζάτζα κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν εκνεύρισε πολλές φορές τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και από ένα σημείο κι έπειτα και τη διοίκηση με τα συνεχή παράπονα του για τον χρόνο συμμετοχής του.


Θυμόμαστε όλοι ότι ο μάνατζερ του έβγαινε σχεδόν κάθε εβδομάδα για δηλώσεις, με τις οποίες... απειλούσε τους μπιανκονέρι ότι θα τεθεί θέμα μεταγραφής. Τελικά η μεταγραφή έγινε αφού οι Μαρότα-Παράτιτσι-Αλέγκρι κουράστηκαν από τα συνεχή παράπονα. Τι κατάλαβε ο Τζάτζα;

Οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ τον κράζουν, τα αγγλικά ΜΜΕ επίσης, προπονητές της χώρας, όπως ο Χάρι Ρέντναπ, δηλώνουν ότι για να τον πούλησε η Γιουβέντους, κάποιος λόγος θα υπάρχει.

Ο Αλέγκρι θεωρούσε ότι ο Τζάτζα δεν ήταν ακόμη έτοιμος για 11άδα στη Γιούβε. Δεν εκτίμησε αυτή την άποψη ο Ιταλός φορ, ο οποίος δεν δείχνει έτοιμος για 11άδα σε... κάποια Γουέστ Χαμ.

Ο Αλβαρο Μοράτα είναι οπαδός της Ρεάλ από πιτσιρικάς και είναι λογικό να έχει ως προτεραιότητα την ομάδα της Μαδρίτης. Δεν μπορεί κάποιος να του κρατήσει κακία αν το δει οπαδικά το θέμα αλλά αγωνιστικά δεν είμαστε σίγουροι ότι έκανε την καλύτερη επιλογή.

Τα ρεπορτάζ τον θέλουν να δυσανασχετεί επειδή βλέπει ότι δεν είναι βασική επιλογή για τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος προτιμάει τον Καρίμ Μπενζεμά. Επαναλαμβάνουμε, ο οπαδός της Ρεάλ Μοράτα είναι λογικό να θέλει να παίξει στην ομάδα του αλλά ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που θέλει να κάνει καριέρα, θα καταλάβαινε ότι στο Τορίνο θα εξελισσόταν καλύτερα.

Τρεις ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να παραμείνουν στη Γιουβέντους, επέλεξαν να φύγουν. Τώρα, λίγους μήνες μετά, δε θα έχουν σκεφτεί τις διαφορές του Τορίνο με τους νέους προορισμούς τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου