24 Οκτ 2016

Δεν υιοθετεί «επαρχιώτικες» συνήθειες η Γιουβέντους και βάζει φρένο στις διαμαρτυρίες για το γκολ του Πιάνιτς

Η Γιουβέντους βάζει τέλος στις συζητήσεις για το γκολ του Πιάνιτς ενώ τα ΜΜΕ κρατάνε πιο χαμηλούς τόνους στην κριτική τους προς την ομάδα.

Στο Τορίνο αποφάσισαν, όπως διαρρέεται προς τον Τύπο, να μην ασχοληθούν περισσότερο με όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στο Σαν Σίρο με τον Ριτσόλι και τους βοηθούς του.

Στη Γιούβε ξέρουν ότι αν είχε μετρήσει το κανονικό γκολ του Βόσνιου, η ομάδα θα έφευγε από το Μιλάνο με τη νίκη και το +8 από τους ροσονέρι αλλά δεν πρόκειται να το τραβήξουν το θέμα. Και οι λόγοι είναι δύο.

Πρώτον, η Γιουβέντους διαχρονικά είχε μια ανωτερότητα στη συμπεριφορά της (είναι κι αυτός ένας τρόπος για να πικάρεις τους άλλους), όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο Avvocato: «Δεν έχουμε συνηθίσει να διαμαρτυρόμαστε για ένα πέναλτι ή ένα οφσάιντ και σίγουρα δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε να το κάνουμε τώρα. Αυτά είναι επαρχιώτικες συνήθειες». Στην ποδοσφαιρική διάλεκτο, με το «επαρχιώτικες» οι Ιταλοί εννοούν τη νοοτροπία των μικρών ομάδων.


Δεύτερον, στο Τορίνο ξέρουν πως όσο σοβαρό κι αν ήταν το λάθος του Ριτσόλι, η ομάδα έπρεπε να φύγει με αποτέλεσμα. Η διαφορά δυναμικότητας με τη Μίλαν είναι μεγάλη και η πρώτη υπεύθυνη για την ήττα είναι η Γιουβέντους. Γι' αυτό, διοίκηση και προπονητής έχουν καταλάβει ότι είναι πολύ πιο χρήσιμο να αφοσιωθούν στη δουλειά τους και να μην ασχοληθούν με το ακυρωθέν γκολ. Για το... ονόρε, πάντως, από το Τορίνο υπενθυμίζουν ότι η Μίλαν έχει πάρει φέτος τρεις νίκες χάρη σε διαιτητικά λάθη: Σαμπντόρια, Σασουόλο και τώρα Γιούβε.

Από εκεί και πέρα, χαμηλούς τόνους κρατάνε και τα ΜΜΕ. Οχι απέναντι στη διαιτησία αλλά απέναντι στους μπιανκονέρι. Σε αντίθεση με ό,τι ειπώθηκε και γράφτηκε μετά την ήττα από την Ιντερ, ο Τύπος είναι πολύ πιο ήρεμος αυτή τη φορά απέναντι στην κριτική του για τη Γιουβέντους.

Είτε επειδή ξέρουν και αυτοί ότι αν μετρούσε το γκολ και γινόταν το 0-1 οι μπιανκονέρι θα έφευγαν με τη νίκη, είτε επειδή συνειδητοποιούν ότι δεν έχει νόημα να φέρνουν την καταστροφή σε μία ήττα και μία εβδομάδα μετά να περνάνε στην αποθέωση. Χρειάζεται ένα μέτρο σε όλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου