9 Οκτ 2016

Πιάνιτς: Στην αρχή δεν ήμουν καλά, καμία σχέση με αυτό που είχα συνηθίσει στη Ρόμα

Για την διαφορετική προετοιμασία στη Γιουβέντους, τη νοοτροπία νικητή που γίνεται αμέσως αντιληπτή και το... πόκερ του Champions League μίλησε ο Μίραλεμ Πιάνιτς.

Από τη Βοσνία όπου είναι για την εθνική ομάδα, ο μέσος των μπιανκονέρι μίλησε σε Tuttosport και Gazzetta dello Sport, λέγοντας τα εξής...

Για το πώς συνεχίζεται η προσαρμογή του: «Ολο και καλύτερα. Η ομάδα παίζει καλά, είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα και στο Champions League, άρα πάμε όπως θέλουμε. Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι μας, φυσικά, μπορούμε να βελτιωνόμαστε από αγώνα σε αγώνα και πιστεύω ότι αυτό γίνεται. Η ομάδα είναι καλά. Αν υπολογίσουμε ότι είμαστε αρκετά νέα πρόσωπα, η προσαρμογή πάει καλά».

Για τις αρχικές δυσκολίες: «Δεν ήμουν καλά από άποψη φυσικής κατάστασης και προτιμήσαμε να μην πάρουμε αχρείαστα ρίσκα. Από εκεί και πέρα, σιγά-σιγά, ένιωθα όλο και καλύτερα. Η προετοιμασία, είναι η αλήθεια, ήταν σκληρή, ο τρόπος δουλειάς εδώ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχα συνηθίσει στη Ρόμα και χρειάστηκε χρόνο για να το συνηθίσω. Τώρα έχω μπει στον ρυθμό δουλειάς και στο γήπεδο νιώθω όλο και καλύτερα».


Για το αν η Γιουβέντους θα κάνει περίπατο στο πρωτάθλημα: «Οχι, κατηγορηματικά όχι. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ και δύσκολο γιατί όλοι θέλουν να δουν τη Γιουβέντους να σταματάει τις νίκες. Θα είναι δύσκολο για εμάς, είμαι σίγουρος, θα υπάρξουν ομάδες που θα παλέψουν μαζί μας ως το τέλος. Για τις Νάπολι και Ρόμα είμαι σίγουρος, προσωπικά υπολογίζω και την Ιντερ γιατί έχει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Οποιος καταφέρει να είναι σταθερός και συνεπής, στο τέλος θα κατακτήσει τον τίτλο. Εμείς, σίγουρα, έχουμε μεγάλη θέληση για το 6ο σερί scudetto. Ολοι οι νέοι προσαρμοζόμαστε καλά, όταν μπαίνεις στο Βίνοβο νιώθεις αυτή την ξεχωριστή νοοτροπία, αυτό τον... θυμό για νίκες, τη νικηφόρα ατμόσφαιρα που αναπνέεις στη Γιούβε πάντα. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο και ότι κανείς δεν θα μας συγχωρήσει τίποτα. Δεν θα είναι εύκολο αλλά στοχεύουμε στη νίκη».

Για το Champions League: «Εχουμε ένα σπουδαίο ρόστερ, με πολλή ποιότητα και πολλούς παίκτες. Στο τέλος θα είναι όλοι σημαντικοί, ο προπονητής έχει ήδη αρχίσει να κάνει rotation γιατί πρέπει πάντα να είναι όλοι όσο το δυνατόν πιο φρέσκοι αν θες να νικήσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Ξέρουμε ποια είναι η δύναμη μας αλλά ξέρουμε και ότι το Champions League είναι μια πολύ δύσκολη διοργάνωση. Αρχικά θέλουμε να καθαρίσουμε με τον όμιλο και μετά, στα νοκ άουτ, μπορούν να συμβούν τα πάντα. Από τη φάση των "16" κι έπειτα όλες είναι ποιοτικές ομάδες, εκεί η διοργάνωση είναι σαν να παίζεις πόκερ. Η νοοτροπία μας και η ιστορία της Γιουβέντους μας υποχρεώνουν να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά και θα δούμε τι θα γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου